Η εντυπωσιακή κολεξιόν του Valentino, εμπνευσμένη από τις μπαλαρίνες

17:34 29/4/2021 - Πηγή: InStyle

Η εβδομάδα μόδας του Παρισιού φιλοξένησε το 2016, μια από τις πιο ιδιαίτερες και κομψές συλλογές του οίκου Valentino η οποία είχε ως έμπνευση τα ρούχα και τις στολές των χορευτών του κλασικού μπαλέτου.

Οι σχεδιαστές Maria Grazia Chiuri και ο Pierpaolo Piccioli, στις σημειώσεις τους ανέφεραν θρυλικά ονόματα του χορού, όπως η Martha Graham, ο Merce Cunningham ο Diaghilev και τα Ballets Russes. “Πάντα πιστεύαμε ότι η μόδα αφορά και στον

πολιτισμό και όχι μόνο στο να παράγουμε ρούχα.”

Κατά τη διάρκεια του show, ένας πιανίστας έπαιζε συνθέσεις του John Cage και Philip Glass, καθώς τα μοντέλα – που περισσότερο έμοιαζαν με χορεύτριες που πάνε για πρόβα ή παράσταση – περπατούσαν στην πασαρέλα με φούστες tutu, τούλινα φορέματα, φιόγκους και αρκετό γκλίτερ, ενώ τα μαλλιά τους ήταν τραβηγμένα σε αυστηρούς chignon κότσους.

View this post on Instagram

A post shared by The Webster (@thewebster)

Η παλέτα της συλλογής ήταν στα χρώματα επίσης των στολών των χορευτών με το μαύρο και το nude να κυριαρχούν, ενώ τα eveningwear προς το τέλος του show ήταν διακοσμημένα με κρύσταλλα και παγιέτες, όπως οι στολές των prima ballerinas στην πρεμιέρα των παραστάσεων της Opera Garnier.

Yannis Vlamos / Indigital.tvYannis Vlamos / Indigital.tvYannis Vlamos/ Indigital.tvYannis Vlamos / Indigital.tvYannis Vlamos / Indigital.tv

Keywords
Τυχαία Θέματα