Η Γαλλία αποτίει φόρο τιμής στον star της, Gaspard Ulliel

11:31 20/1/2022 - Πηγή: InStyle

Από χθες κάνει τον γύρο του κόσμου η τραγική είδηση του θανάτου του Gaspard Ulliel. Στα 37 του, ο ηθοποιός μετρούσε ήδη είκοσι χρόνια παρουσίας στον κινηματογράφο. Ο Gaspard ο οποίος έγινε παγκοσμίως γνωστός παίζοντας τον Yves Saint Laurent στη βιογραφική ταινία του 2014, έχασε τη ζωή του την Τετάρτη, λόγω τραυμάτων από ατύχημα στο σκι στις Άλπεις, όπως ανέφερε η οικογένειά του σε δήλωση. Ο άτυχος ηθοποιός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο την Τρίτη στη Grenoble. Ο τοπικός

ραδιοτηλεοπτικός σταθμός France Bleu ανέφερε ότι ο Ulliel συγκρούστηκε με έναν άλλο σκιέρ προκαλώντας του τραύμα στο κεφάλι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gaspard Ulliel (@gaspard_ulliel)

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πρόσωπα της γενιάς του (θύμιζε λίγο από Alain Delon), ο Ulliel βρισκόταν ήδη στην κορυφή των Γάλλων ηθοποιών. Kέρδισε τη διεθνή προσοχή για την ερμηνεία του ως ο διάσημος κανίβαλος στο “Hannibal Rising” και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επερχόμενη τηλεοπτική σειρά της Marvel “Moon Knight” με τους Oscar Isaac και Ethan Hawke που θα κυκλοφορήσει στο Disney+ τον Μάρτιο. Κέρδισε το César Α’ Ανδρικού Ρόλου (τα αντίστοιχα γαλλικά Oscars) για την ερμηνεία του στην ταινία του Xavier Dolan, “It’s Only the End of the World” στην οποία πρωταγωνίστησε μαζί με τις Marion Cotillard και Lea Seydoux. Το πρώτο του ήταν για τον πιο πολλά υποσχόμενο ηθοποιό, το 2004, μετά την εμφάνιση στο δράμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου “A Very Long Engagement” δίπλα στην Audrey Tautou.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gaspard Ulliel (@gaspard_ulliel)

Ο Dolan, δημοσίευσε ένα συγκινητικό αφιέρωμα στα γαλλικά στο Instagram, λέγοντας: «Είναι απίστευτο, παράλογο και τόσο οδυνηρό ακόμη και να σκέφτεσαι να γράψεις αυτές τις λέξεις. Το διακριτικό σου γέλιο, το βλέμμα. Η ουλή σου. Το ταλέντο σου. Οι ψίθυροι σου, η καλοσύνη σου. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που προέρχονταν από μια λαμπερή απαλότητα. Όλη σου η ύπαρξη άλλαξε τη ζωή μου, ένα ον που αγάπησα βαθιά και θα αγαπώ πάντα. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο. Νιώθω συγκλονισμένος από τον θάνατό σου».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Xavier Dolan (@xavierdolan)

Ο Ulliel ακολούθησε επίσης μια επιτυχημένη διεθνή καριέρα ως μοντέλο, όντας το πρόσωπο του ανδρικού αρώματος Bleu de Chanel. Η διαφημιστική καμπάνια της Chanel, που γυρίστηκε από τον Martin Scorsese, τον κάνει να δηλώνει: «Είχα μια οικονομική άνεση που μου επέτρεπε να διαλέξω, να περιμένω, να μην πλημμυρίσω τις οθόνες». Και με τον αντίκτυπο ενός Alain Delon του 21ου αιώνα, το πρόσωπο του έγινε γνωστό διεθνώς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jean Dujardin (@jeandujardin)

“Ο Gaspard Ulliel μεγάλωσε με τον κινηματογράφο και ο κινηματογράφος μεγάλωσε μαζί του. Αγαπούσαν ο ένας τον άλλον τρελά”, έγραψε στο Twitter, ο Γάλλος πρωθυπουργός Jean Castex. Η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Roselyne Bachelot μίλησε στο γαλλικό ειδησεογραφικό κανάλι BFMTV λέγοντας ότι ήταν «συντετριμμένη όπως πολλοί Γάλλοι» για τον θάνατο του Ulliel, τον οποίο χαρακτήρισε «τόσο άδικο». «Ένας τόσο λαμπρός ηθοποιός που θερίστηκε από το δρεπάνι του θανάτου στο απόγειο της καριέρας του. Για σχεδόν 20 χρόνια, ήταν παρών στις ζωές μας με υπέροχες ερμηνείες». Ο πρωταγωνιστής του “The Artist” Jean Dujardin και ο Guillaume Canet, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης των “Blood Ties” και “Tell No One”, δημοσίευσαν ο καθένας μια φωτογραφία του Uliiel με λεζάντα που έγραφε απλώς “Gaspard”.

Αφήνει πίσω την σύντροφό του Gaelle Pietri και τον εξάχρονο γιο τους, η οποία λίγες ημέρες πριν είχε ανεβάσει ένα video στο Instagram με αφορμή τα γενέθλια του Orso, ο οποίος έκανε σκι στα βήματα του πατέρα του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gaelle Pietri (@gapietri)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gaelle Pietri (@gapietri)

Keywords
Τυχαία Θέματα