Η καλοκαιρινή συλλογή του Manolo Blahnik είναι γεμάτη χρώμα και μαργαριταρένια λάμψη

12:50 2/6/2021 - Πηγή: InStyle

Κατασκευάζει έργα τέχνης για τα πόδια μας. Οι δημιουργίες του είναι κάτι παραπάνω απο ένα υπόδημα. Είναι statement, έμπνευση και εξαιρετική δεξιοτεχνία. Ο Manolo Blahnik μας κράτησε παρέα με τα σχέδιά του κατά την διάρκεια των lockdown, οπου μας άφησε να γίνουμε και εμείς για λίγο designers των παπουτσιών του με το #ManoloBlahnikSmiles. Με την νέα του ωστόσο συλλογή για το

φετινό καλοκαίρι, δεν θέλει με… τίποτα να μας κρατήσει άλλο μέσα.

manoloblahnik.com

Ο Manolo συνεχίζει να υποστηρίζει κατασκευαστές από όλο τον κόσμο με στόχο την καλλιέργεια και διατήρηση των παραδοσιακών τεχνών. Αυτή τη σεζόν συνεργάστηκε με δημιουργούς υφασμάτων στην Ινδία και εμπνεύστηκε από τους τεχνίτες του 17ου και του 18ου αιώνα που χρησιμοποιούσαν μαργαριτάρια.

manoloblahnik.com

Η μαυριτανική και η ισλαμική αρχιτεκτονική, αλλά και ο καταλανός μοντερνιστής αρχιτέκτονας Antoni Gaudi I Cornet, του έδωσαν επίσης την έμπνευση για μια collection γεμάτη από χρώματα και μαγευτικές λεπτομέρειες.

manoloblahnik.com

View this post on Instagram

A post shared by Manolo Blahnik (@manoloblahnik)

Η μούσα του για αυτό το καλοκαίρι είναι η Marchesa Luisa Casati, η ιταλίδα κληρονόμος και προστάτιδα των τεχνών, που γεννήθηκε το 1881. Στις αρχές του 20ού αιώνα, η Casati έγινε διάσημη σε όλη την Ευρώπη για το παρακμιακό της στυλ. Ως κορίτσι του Μιλάνου ήταν μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στην Ιταλία αφού και οι δύο γονείς της πέθαναν όταν ήταν ακόμα έφηβη.

manoloblahnik.com

View this post on Instagram

A post shared by Manolo Blahnik (@manoloblahnik)

manoloblahnik.com

Από τότε που η Carrie Bradshaw έκανε γνωστά τα Manolos ως παπούτσια-φετίχ στους δρόμους της Νέας Υόρκης, μοιάζει σαν να μην πέρασε μια μέρα. Η διαχρονικότητα είναι η λέξη-κλειδί και ο 78χρονος Blahnik το γνωρίζει καλά.

Όλα όσα γνωρίζουμε για το reboot του “Sex and the City”

Η συλλογή είναι διαθέσιμη εδώ: https://www.manoloblahnik.com

Keywords
Τυχαία Θέματα