Κηλίδες από τον ήλιο: Πώς να τις εξαφανίσουμε;

22:31 2/10/2023 - Πηγή: InStyle

Πλέον έχουμε αποχαιρετήσει τη χρυσαφένια λάμψη του καλοκαιριού, αλλά ενδεχομένως τώρα διαπιστώνουμε τώρα ορισμένα αποτελέσματα της έκθεσής μας στον ήλιο. Ο λόγος για τις κηλίδες, ή αλλιώς δυσχρωμίες ή πανάδες.

Η κύρια αιτία του σχηματισμού τους είναι η υπερβολική και ανομοιόμορφη κατανομή της μελανίνης. Ας εξετάσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις νέες κηλίδες και να μειώσουμε τις παλαιότερες.

Οι πιο αποτελεσματικές θεραπείες Λευκαντική κρέμα: Σχεδιασμένη για να αποχρωματίζει τις κηλίδες και τις δυσχρωμίες. Την εφαρμόζουμε
τοπικά το βράδυ, μετά τον καθαρισμό. Χημικά peelings: Απομακρύνουν τις επιφανειακές στοιβάδες της επιδερμίδας, σβήνοντας τις κηλίδες. Προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα αν τα συνδυάσουμε με λευκαντική κρέμα. Δερμοαπόξεση: Η μέθοδος με μικροκρυστάλλους που διώχνει τα νεκρά κύτταρα και ενεργοποιεί την ανάπλαση της επιδερμίδας. Tip: Το ιδανικό διάστημα για οποιαδήποτε από τις παραπάνω θεραπείες είναι μεταξύ φθινοπώρου και άνοιξης. Τότε η ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι τόσο έντονη.

Ο δερματολόγος θα μας συστήσει την κατάλληλη μέθοδο ανάλογα με την έκταση του θέματος και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

Κηλίδες: Τα καλλυντικά συστατικά για να τις καταπολεμήσουμε

Εμπλουτίζουμε τη βραδινή μας περιποίησή με μία σύνθεση που περιέχει ρετινόλη. Το πρωϊ, χρησιμοποιούμε έναν ορό με καθαρή βιταμίνη C. Και τα δυο ενεργά συστατικά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά για τη μείωση των κηλίδων και τη βελτίωση του ομοιόμορφου χρώματος της επιδερμίδας. Oξέα, όπως το γλυκολικό οξύ και το άλφα υδροξυοξύ (ΑΗΑ), είναι εξίσου σημαντικά στη skincare φαρέτρα μας, προκειμένου να απομακρύνουμε τις νέες, επιφανειακές πανάδες. Τέλος, η βιταμίνη Ε βελτιώνει την άμυνα του δέρματος, ενισχύει τη δράση του αντηλιακού και βοηθά στην πρόληψη της δημιουργίας νέων κηλίδων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zoe Kravitz Fan (@zkluv)

Για την πρόληψη νέων κηλίδων

Η χρήση αντηλιακής προστασίας αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για την πρόληψη της εμφάνισης νέων κηλίδων στο μέλλον. Όπως δηλώνει και η Zoe Kravitz: “Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύουμε την επιδερμίδα μας από τον ήλιο. Εγώ έχω φακίδες τις οποίες λατρεύω. Όμως ζω στη Νέα Υόρκη όπου περπατάω πολλές ώρες στο ύπαιθρο, και παρατηρώ ότι πολλαπλασιάζονται ταχύτατα. Γι’ αυτό είμαι απόλυτη όσον αφορά το αντηλιακό: Δε βγαίνω ποτέ έξω χωρίς αυτό.”

Keywords
Τυχαία Θέματα