Μάσκα με άργιλο: Τέλεια επιδερμίδα σε 6 βήματα

10:15 27/1/2024 - Πηγή: InStyle

Η μάσκα με άργιλο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή καλλυντικά προϊόντα για την περιποίηση του προσώπου. Είναι αποτελεσματική στην απομάκρυνση της περίσσιας λιπαρότητας, των νεκρών κυττάρων και των ρύπων, ενώ παράλληλα ενυδατώνει και τονώνει την επιδερμίδα.

Για να απολαύσετε τα οφέλη της μάσκας με άργιλο, είναι σημαντικό να την εφαρμόζετε και να την αφαιρείτε σωστά. Γι’ αυτό δείτε τα παρακάτω βήματα που θα σας προσφέρουν τέλεια αποτελέσματα.

Βήμα 1: Διπλός καθαρισμός

Αρχικά, καθαρίστε το πρόσωπο σας με ένα απαλό προϊόν ντεμακιγιάζ. Στη συνέχεια

με ένα αφρώδες καθαριστικό απομακρύνετε το σμήγμα και τους ρύπους. Προαιρετικά, μπορείτε να κάνετε και απολέπιση. Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει τη μάσκα να απλωθεί καλύτερα και να δράσει πιο αποτελεσματικά.

View this post on Instagram

A post shared by Priscilla Thach (@priscillathach)

Βήμα 2: Βάλτε τη μάσκα

Βάλτε μια λεπτή, ομοιόμορφη στρώση μάσκας σε όλο το πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και των χειλιών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας ή ένα πινέλο.

Βήμα 3: Περιμένετε

Αφήστε τη μάσκα να δράσει για όσο χρόνο λένε οι οδηγίες χρήσης. Συνήθως, ο χρόνος δράσης είναι 10-15 λεπτά.

Βήμα 4: Αφαιρέστε τη μάσκα

Ξεπλύνετε τη μάσκα με χλιαρό νερό, χρησιμοποιώντας ένα μαλακό ύφασμα ή μια πετσέτα. Μην τρίβετε, αλλά κάντε κυκλικές κινήσεις για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα της μάσκας.

Βήμα 5: Σκουπίστε απαλά

Ταμπονάρετε το πρόσωπο σας με μια καθαρή, μαλακή πετσέτα.

Βήμα 6: Ώρα για ενυδάτωση

Τέλος, βάλτε έναν ορό με υαλουρονικό οξύ και μια ενυδατική κρέμα που θα διεισδύσει πλέον σε βάθος στους καθαρούς πόρους της επιδερμίδας σας, για ακόμα πιο εντατική δράση.

Επιπλέον tip: Σε περίπτωση που η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη, κάντε μία δοκιμή πρώτα τοποθετώντας τη μάσκα σε μια μικρή περιοχή του προσώπου πριν τη χρησιμοποιήσετε κανονικά.

Σπιτική μάσκα ενυδάτωσης με άργιλο

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές και αξιόλογες μάσκες με άργιλο. Ωστόσο μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας στο πι και φι μία ευεργετική μάσκα με άργιλο και τα πιο θρεπτικά συστατικά.

Τα υλικά σας: 1 κουταλιά της σούπας άργιλο, 1 κουταλιά της σούπας γάλα, 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας.

Ανακατέψτε τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάλτε τη μάσκα στο πρόσωπο και περιμένετε να δράσει για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Το πρόσωπό σας λάμπει από καθαριότητα ενώ είναι απαλό και ενυδατωμένο. Κάντε πειραματισμούς με διαφορετικά συστατικά για να βρείτε τη μάσκα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του δέρματός σας. Όπως για παράδειγμα, αιθέρια έλαια χαμομήλι ή λεβάντα, για αντιφλεγμονώδη δράση, έλαιο αβοκάντο για θρέψη κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα