Ο Benedict Cumberbatch θα προσφέρει στέγη σε πρόσφυγες από την Ουκρανία

11:00 15/3/2022 - Πηγή: InStyle

Ο 45χρονος ηθοποιός δεσμεύτηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Σπίτια για την Ουκρανία» της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και να προσφέρει στέγη σε πρόσφυγες. Ο ίδιος σε δηλώσεις του στο Sky News είπε πως, «είναι πραγματικά συγκλονιστική στιγμή να είσαι Ευρωπαίος, δυόμισι ώρες πτήση μακριά από την Ουκρανία, και είναι κάτι που αιωρείται από πάνω μας».

«Όλοι χρειαζόμαστε να κάνουμε περισσότερα από το να φοράμε ένα έμβλημα. Πρέπει να κάνουμε δωρεές, πρέπει να πιέσουμε τους πολιτικούς μας να συνεχίσουν

να δημιουργούν κάποιου είδους καταφύγιο εδώ για τους ανθρώπους που υποφέρουν. Ο καθένας πρέπει να κάνει όσα περισσότερα μπορεί… Υπήρξε αριθμός ρεκόρ ανθρώπων που προσφέρθηκαν εθελοντικά να πάρουν ανθρώπους στα σπίτια τους, ελπίζω να γίνω κι εγώ μέρος αυτού» πρόσθεσε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michael Gove (@michael.gove.surreyheath)

Ο υπουργός Οικισμού, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ηνωμένου Βασιλείου, Michael Gove ανακοίνωσε το πρόγραμμα, το οποίο θα επιτρέψει στα βρετανικά νοικοκυριά να στεγάσουν πρόσφυγες από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα και να λαμβάνουν 350 αγγλικές λίρες ανά μήνα κυβερνητικής χρηματοδότησης όταν στεγάζονται Ουκρανοί για έξι μήνες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Benedict Cumberbatch (@benedictcumberbatch_221b)

Ο Cumberbatch που είναι για δεύτερη φορά υποψήφιος για Oscar με την ερμηνεία στην ταινία The Power of the Dog θεωρείται ένα από τα φαβορί στην κατηγορία του Καλύτερου Ηθοποιού σε Α’ Ανδρικό Ρόλο και την τελετή απονομής στις 27 Μαρτίου, ωστόσο, την ώρα της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων… κοιμόταν.

«Με είχε πάρει ο ύπνος και δεν άνοιξα το κινητό μου. Μου ήρθε ένα email από κάποιον στο Netflix που έλεγε ‘Κοίτα, ό,τι και να γίνει, είμαστε τόσο περήφανοι για σένα. Φοβερή ταινία και φοβερή ερμηνεία’… Είμαι πατέρας τριών μικρών αγοριών και είμαι μόνος μου. Η γυναίκα μου είναι στη Νέα Υόρκη. Οπότε, προσπαθώ να τα ετοιμάσω για το σχολείο και να τα βάλω στο αυτοκίνητο. Αλλά ξαφνικά μου ήρθε ‘Ωχ, το τηλέφωνό μου, καλύτερα να το πάρω’, την ώρα που παίρναμε πρωινό. Οπότε, το άνοιξα και εξήγησα στα τρία ελαφρώς μπερδεμένα μικρά πρόσωπα τι σήμαινε και γιατί γελούσα και χαμογελούσα τόσο. Δε μιλάω για την προσωπική μου ζωή, αλλά αυτό είναι κάτι που προτίθεμαι να μοιραστώ. Ήταν μια υπέροχη στιγμή που είχα με τα αγόρια μου», είχε αναφέρει ο ηθοποιός στους New York Times.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Benedict Cumberbatch (@benedictcumberbatch_221b)

Όπως φαίνεται ο Benedict πέρα από εξαιρετικός ηθοποιός είναι και άνθρωπος με ενσυναίσθηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα