Ο “καυτός ιπποκόμος” του βασιλιά Κάρολου αλλάζει πόστο και οι θαυμάστριες κλαίνε

11:30 23/2/2024 - Πηγή: InStyle

Ο όμορφος ιπποκόμος του βασιλιά Κάρολου, αντισυνταγματάρχης Jonathan Thompson, μετακινήθηκε σε έναν “λιγότερο δημόσιο ρόλο”, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απολάμβανε τη δημόσια προσοχή που λάμβανε.

Ο αποκαλούμενος “καυτός ιπποκόμος” από τους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν κάποτε ένας από τους πιο υψηλόβαθμους σωματοφύλακες της αείμνηστης βασίλισσας και τώρα υπηρετεί την Αυτού Μεγαλειότητα.

Κέρδισε για πρώτη φορά την προσοχή στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, χάρη στην εντυπωσιακή εμφάνισή του και το μελαγχολικό του ύφος, αλλά απέκτησε ακούσια φήμη κατά τη διάρκεια της στέψης του Κάρολου.

Congratulations to our Super Equerry Lt Col Jonathan Thompson. Well deserved for all your hard work and dedication to His Majesty pic.twitter.com/kyexeIPmpM

— S (@14sweeeeetpea28) October 25, 2023

Ο “Major Eye Candy” συνοδεύει έκτοτε τακτικά τον βασιλιά και τη βασιλική οικογένεια και μάλιστα συμμετείχε στην πομπή τους προς την εκκλησία στο Σάντρινγκχαμ την ημέρα των Χριστουγέννων πέρυσι. Όμως ο αντισυνταγματάρχης Thompson, 40 ετών, ήταν εμφανώς απών την Τρίτη, όταν ο Κάρολος είχε τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Rishi Sunak.

He's back again! King's 'hot equerry' Lt Col Jonathan Thompson joins royals for Christmas church service as he swaps military uniform for a suit https://t.co/ALJ6Ya8Tyv pic.twitter.com/DzyVmsXoq1

Daily Mail Online (@MailOnline) December 25, 2023

Ο ρόλος του αντισυνταγματάρχη Thompson ως ιπποκόμου – ενός αξιωματικού του βασιλικού οίκου που βοηθάει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας – περιελάμβανε τη βοήθεια του βασιλιά στα καθημερινά του καθήκοντα, το να στέκεται δίπλα του σε δημόσιες εκδηλώσεις και να φροντίζει τις άμαξες, τα οχήματα όπως και τις Rolls-Royce του μονάρχη που χρησιμοποιούνται σε κρατικές τελετές.

A lovely pic of Queen Camilla and President Macron’s wife Brigitte today in France. But all I see is Johnny! King's Equerry Lt. Colonel Jonathan Thompson #LtColJohnny pic.twitter.com/7jxXMXGy3q

— PJ Yukon Poet Laureate (@PJ_Yukon) September 21, 2023

Όμως, οι γνώστες εκτιμούν ότι ο ρόλος του άλλαξε επειδή δεν απολάμβανε τη δημόσια προσοχή που λάμβανε μετά τη συμμετοχή του σε πολλές εκδηλώσεις υψηλού προφίλ με τον Κάρολο. Αντ’ αυτού, τώρα θα βοηθάει τον μονάρχη στις ιδιωτικές του υποθέσεις και “θα εκτελεί τα καθήκοντά του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας”. Φυσικά η είδηση ότι ο “καυτός” αξιωματικός αποχωρεί από τη δημόσια θέα σκόρπισε θλίψη στις θαυμάστριές του που ακολουθούσαν τα social του βασιλιά για να βλέπουν τον Thompson. Έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη τους για τη μετακίνηση που θα τους στερήσει τη θέαση του αγαπημένου τους ιπποκόμου.

. King Charles' 'hot equerry' Lt Col Jonathan Thompson who became an internet phenomenon during the Coronation is moved to 'less public-facing role' at Buckingham Palace after 'not enjoying the attention'
via https://t.co/uzHTi117n0 https://t.co/Iflqe4eifu

— Erin, Fairy Princess (@EHennley) February 23, 2024

Ο αντισυνταγματάρχης Thompson έχει σχέση με τη βασιλική οικογένεια εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι ένας από το 5ο Τάγμα του Βασιλικού Συντάγματος της Σκωτίας από το 2006 και προηγουμένως υπηρέτησε την αείμνηστη βασίλισσα. Ο αξιωματικός έγινε πέρυσι αντικείμενο των βασιλικών παρατηρητών, αφού βρέθηκε στο επίκεντρο ιστορικών βασιλικών εκδηλώσεων μετά τον θάνατο της βασίλισσας.

Si Teddy lebay banget. Seolah2 lebih dari raja itu juragannya. Ini Lt. Colonel Jonathan Thompson yg ajudan King Charles aja gak gitu2 amat.. pic.twitter.com/m3LBYkpb1B

— IER (@ImeldaTheQueen) February 22, 2024

Ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε να απομακρύνει ψύχραιμα τον δίσκο με στυλό που ήταν στο γραφείο του βασιλιά, καθώς ο Κάρολος υπέγραφε τη διακήρυξη που τον ονόμαζε νέο μονάρχη. Εθεάθη, επίσης, στην πομπή όταν το φέρετρο της βασίλισσας μεταφέρθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Westminster Hall για τις τέσσερις ημέρες του προσκυνήματος.

The most favourite picture of the state visit

King Charles III, Queen Camilla and Lt.Col Jonathan Thompson on the Royal Navy Frigate HMS Iron Duke in Bordeaux, France today.

Samir Hussein pic.twitter.com/LVu3ZFwEcB

— Sarahsecret (@sarahdiaryz) September 22, 2023

Χαιρέτησε τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο Φεβρουάριο και συνόδευσε την τότε πρωθυπουργό Liz Truss για να συναντήσει τον βασιλιά στο παλάτι του Μπάκιγχαμ τον Οκτώβριο του 2022. Εθεάθη επίσης να στέκεται πίσω από τον Harry και τη Meghan κατά τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου τον Ιούνιο του 2022.

Ποιος είναι ο “καυτός ιπποκόμος”

Σε αντίθεση με τους περισσότερους που πιστεύουν ότι είναι Σκωτσέζος, ο αντισυνταγματάρχης Thompson γεννήθηκε στο Morpeth του Νορθάμπερλαντ και τώρα ζει με την οικογένειά του στο Σάρεϊ. Κατατάχθηκε στον στρατό το 2006 και είναι διοικητής διμοιρίας, σύμφωνα με το LinkedIn του. Πιστεύεται ότι εργαζόταν ως ιπποκόμος με τον Κάρολο τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια.

Royal fans call for King's 'hot equerry' Lt Col Jonathan Thompson to be the next James Bond https://t.co/t2IsewIo2F pic.twitter.com/crzIHud0N4

— Mail+ (@DailyMailUK) June 28, 2023

Το προφίλ του αποκαλύπτει επίσης πώς φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Aberystwyth από όπου αποφοίτησε το 2004 με πτυχίο στα Οικονομικά και την Πολιτική με διεθνείς σπουδές. Ως χόμπι και ενδιαφέροντά του ανέφερε το ράγκμπι και την ορειβασία, ενώ ήταν επίσης μέλος του προπτυχιακού σώματος εκπαίδευσης αξιωματικών.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα αναφέρθηκε ότι ο αντισυνταγματάρχης Thompson, ο οποίος είχε χωρίσει από τη σύζυγό του πριν από δύο χρόνια, έχει “βρει νέο έρωτα” με την 33χρονη υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Olivia Lewis. Το ζευγάρι θεωρείται ότι γνωρίστηκε όταν η Lewis εργαζόταν για τον βασιλιά και τη βασίλισσα Camilla.

Keywords
Τυχαία Θέματα