Ο κόσμος της μόδας αντιδρά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με διακοπή λειτουργίας των καταστημάτων στη χώρα

11:18 7/3/2022 - Πηγή: InStyle

Ο ένας μετά τον άλλον, μεγάλοι οίκοι μόδας και γνωστές αλυσίδες fast fashion διακόπτουν ή αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία των καταστημάτων τους στη Ρωσία. Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Puma αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία των 100 καταστημάτων της στη χώρα και έχει ήδη σταματήσει τις παραδόσεις προϊόντων, μετά τη ρωσική εισβολή

στην Ουκρανία.

Επιπλέον και ο οίκος Prada διακόπτει όλες τις δραστηριότητες λιανεμπορίου στη Ρωσία. «Η κυριότερη ανησυχία μας είναι οι συνάδελφοί μας και οι οικογένειές τους που πλήττονται από την τραγωδία στην Ουκρανία και θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε» ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prada (@prada)

Με τη σειρά του, ο υπ’ αριθμόν 1 όμιλος ειδών πολυτελείας παγκοσμίως, ο γαλλικός LVMH (Louis Vuitton, Christian Dior, Givenchy, Bulgari, Fendi, Marc Jacobs, Stella McCartney, Loewe, Kenzo, Celine) έκλεισε προσωρινά από χθες τα 124 καταστήματά του στη Ρωσία “δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών στην περιοχή”, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η απόφαση του ομίλου που έχει 3.500 συνεργάτες στη χώρα, ακολουθεί εκείνη των οίκων ειδών πολυτελείας Hermès, Gucci, Saint Laurent, Burberry, Bottega Veneta, Boucheron και Chanel οι οποίοι επίσης ανακοίνωσαν ότι κλείνουν προσωρινά τα καταστήματά τους και αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CHANEL (@chanelofficial)

Σε μια ανάρτηση στο LinkedIn ο οίκος Chanel ανέφερε: «Δεδομένων των αυξανόμενων ανησυχιών μας για την τρέχουσα κατάσταση, την αυξανόμενη αβεβαιότητα και την πολυπλοκότητα στη λειτουργία, ο οίκος Chanel αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά τις δραστηριότητές του στη Ρωσία».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LVMH (@lvmh)

Η Inditex, η ισπανίδα ιδιοκτήτρια οκτώ εμπορικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Zara, Bershka, Stradivarius και Oysho, κλείνει και τα 502 καταστήματά της στη Ρωσία γεγονός που αναμένεται να πλήξει περισσότερους από 9.000 εργαζομένους του ομίλου. O σουηδικός κολοσσός της μόδας H&M, έχει ήδη αναστείλει τις πωλήσεις στη χώρα και πολλές άλλες μάρκες είναι πιθανό να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους με διάφορους τρόπους, όπως η Nike, που δήλωσε ότι δεν μπορεί επί του παρόντος να εγγυηθεί την παράδοση των αγαθών σε πελάτες στη Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα