Ο βασιλιάς Κάρολος πλήρωσε τα σπασμένα – Ακτιβιστές πέταξαν τούρτα σοκολάτας στο κέρινο ομοίωμά του

Ακτιβιστές της ομάδας Just Stop Oil επιτέθηκαν με τούρτα σοκολάτα στο κέρινο ομοίωμα του βασιλιά Κάρολου στο Μουσείο της Μαντάμ Τισό. Οι διαδηλωτές άπλωσαν την τούρτα στο πρόσωπο του κέρινου ομοιώματος στην τελευταία περίεργη κίνηση για να εκφράσουν τις πεποιθήσεις τους για το κλίμα.

“Τώρα είναι η ώρα για δράση” ακούγεται ο ένας ακτιβιστής να φωνάζει ενώ μαζί με τον συνεργό του πετούν την τούρτα και στη συνέχεια την απλώνουν

στο πρόσωπο του κέρινου ομοιώματος στο διάσημο μουσείο στο Λονδίνο. Οι αυτόπτες μάρτυρες φωνάζουν στους διαδηλωτές να σταματήσουν ενώ η γυναίκα ακτιβίστρια αρχίζει τη διάλεξη για την κλιματική αλλαγή με τον συνεργό της να κουνά τους ώμους του Κάρολου. Τα κέρινα ομοιώματα της Camilla, του William και της Kate έμειναν ανέπαφα.

BREAKING: JUST STOP OIL CAKES THE KING

Two supporters of Just Stop Oil have covered a Madame Tussauds waxwork model of King Charles III with chocolate cake, demanding that the Government halts all new oil and gas licences and consents.#FreeLouis #FreeJosh #A22Network pic.twitter.com/p0DJ8v3XVB

— Just Stop Oil (@JustStop_Oil) October 24, 2022

Η Just Stop Oil αναγνώρισε το ζευγάρι ως την 20χρονη Eilidh McFadden, από τη Γλασκώβη και τον Tom Johnson, έναν διακοσμητή από το Σάντερλαντ. Το ζευγάρι αγόρασε εισιτήρια από το μουσείο και φορούσε μαύρα μπλουζάκια για να καλύψει τα t-shirt του. Η McFadden ήταν ανάμεσα στους 20 ακτιβιστές που τον Μάιο είχαν αποκλείσει την είσοδο του τερματικού πετρελαϊκού σταθμού Nustar Clydebank κοντά στη Γλασκώβη. Τελικά απομακρύνθηκαν με τη βία από την αστυνομία.

Το σημερινό περιστατικό είναι το πιο πρόσφατο σε μια μακρά λίστα με περιέργες πράξεις αντίδρασης της Just Stop Oil τις τελευταίες εβδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα