Οι μπαλακλάβες κάνουν δυναμικό come-back στις πασαρέλες της Κοπεγχάγης

09:27 2/2/2024 - Πηγή: InStyle

Τον σκανδιναβικό τρόπο για έναν πιο stylish υποφερτό χειμώνα, τον είδαμε στα catwalks της Εβδομάδας Μόδας για FW ’24 της Κοπεγχάγης.

Το trend που είχε εισβάλει στις πασαρέλες μεγάλων οίκων και είχε σαρώσει στα social media το 2021, επέστρεψε πιο ζωηρό από ποτέ!

Ο λόγος φυσικά για τη μπαλακλάβα (balaclava) το εφαρμοστό, πλεκτό (τυπικά), κάλυμμα που προφυλάσσει από το κρύο ολόκληρο το κεφάλι και το λαιμό. Οι fashionistas θυμούνται αναμφίβολα το συγκεκριμένο

αξεσουάρ από τις πασαρέλες των Miu Miu, Jacquemus και Marine Serre.

Τώρα, σχεδόν τρία χρόνια μετά, Δανοί designers την επανάφεραν στο προσκήνιο. Γεγονός που την καθιστά ως ένα βασικό στοιχείο για τις χειμωνιάτικες ημέρες και νύχτες.

View this post on Instagram

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Κρύο καιρός για balaclavas

Αρχικά, στο σόου του Saks Potts, ένα από τα μοντέλα του οίκου περπάτησε με μια αυτοσχέδια μπαλακλάβα, η οποία στην πραγματικότητα ήταν ένα φουλάρι σε berry απόχρωση, τυλιγμένο γύρω από το κεφάλι του.

View this post on Instagram

A post shared by Saks Potts (@sakspotts)

Στο catwalk του σύγχρονου brand, Wood Wood κυριάρχησαν τα royal blue headpieces.

Ο designer ενσωμάτωσε τις μπαλακλάβες του σε μακρυμάνικα tops, κάτω από ένα styligh layering από puff-sleeves tops και αμάνικα mini φορέματα, ίδιας έντονης απόχρωσης.

Αλλά και οι designers του brand Aeron από τη Βουδαπέστη, επιβεβαίωσαν με τη σειρά τους το νέο come back. Σέταραν μια ζεστή μπαλακλάβα, σε ένα καφέ, πλισέ midi φόρεμα με ασορτί ζακέτα.

Το αγαπημένο item του χειμώνα, έχει φορεθεί και από ουκ ολίγους celebrities, όπως είναι η Rihanna. Αλησμόνητo θα μείνει και το total black look της Kim Kardashian στο Met Gala του 2021. Ο σχεδιαστής Demna Gvasalia είχε ντύσει την reality star με ένα μαύρο κορμάκι και μάσκα σε όλο το πρόσωπο.

View this post on Instagram

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)

Συμπερασματικά, οι Σκανδιναβοί, αγκαλιάζουν με ζήλο το balaclava trend που υπολογίζουμε ότι θα κατέβει και πιο νότια, στη χώρα μας. Όσο βέβαια το επιτρέπουν οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα