Οι γυναίκες άνω των 50 αποφάσισαν –Αυτά είναι τα ρούχα που θα φοράμε σε κάθε ηλικία και στα οποία αξίζει να επενδύσουμε

19:22 18/9/2023 - Πηγή: InStyle

Έχουμε αναλύσει στο παρελθόν για την αξία και τη λογική μιας capsule γκαρνταρόμπας, μιλήσαμε ξανά και ξανά για το πρόβλημα της υπερβολικής κατανάλωσης και για το πρόβλημα που δημιουργεί στο περιβάλλον η βιομηχανία της μόδας και αναρωτιόμαστε πολλές φορές για το ποια είναι αυτά τα κομμάτια-κλειδιά που αξίζει να επενδύσουμε λίγα παραπάνω χρήματα.

Βιώσιμη Γκαρνταρόμπα: 5 ethical τρόποι για να ξεφορτωθείτε τα παλιά σας ρούχα

Η αλήθεια είναι ότι ένα designer ρούχο (ειδικά αν έχει φτιαχτεί στο χέρι), θα αντέξει πολλά παραπάνω χρόνια από ότι ένα που φτιάχνετε μαζικά σε γραμμή παραγωγής για κάποιο

fast-fashion ή high-street brand. Επειδή όμως πρακτικά δεν είναι εύκολο να έχουμε όλοι μια designer γκαρνταρόμπα, πρέπει να διαλέξουμε εκείνα τα ρούχα που αξίζουν το splurge γιατί όντως είναι διαχρονικά και είναι σίγουρο ότι θα τα φοράμε για μισή ζωή. Το γόρδιο δεσμό αυτόν μπορούν να λύσουν μόνο οι ώριμες γυναίκες –αυτές που πέρασαν αρκετές δεκαετίες από τη ζωή τους φορώντας, δοκιμάζοντας και απορρίπτοντας τάσεις και outfit formulas για να καταλήξουν στο προσωπικό τους στιλ και στο τι πραγματικά αξίζει χώρο στην ντουλάπα τους.

Μπορεί να σας κάνει εντύπωση που πλέον οι γυναίκες που θεωρούνται game changers στον κόσμο της μόδας είναι γυναίκες άνω των 50, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάτι πιο cool από μια γυναίκα με ρυτίδες και ψαγμένο στιλ. Θυμάμαι ότι αυτό ήταν κοινή παραδοχή ακόμα και πίσω στην εποχή των late 00s και του blogging, όταν ο Ari Seth Cohen με το blog του Advanced Style φωτογράφιζε και παρουσίαζε seniors, καλοντυμένους ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας, τον οποίο όλοι οι εθισμένοι με το street style παρακολουθούσαμε μανιακά. Μέχρι να εκδώσει το βιβλίο του και να βγάλει το ομώνυμο ντοκιμαντέρ Advanced Style. Μετά ξέφτισε η εμμονή με το blogspot και προσωπικά, άρχισα να ακολουθώ στο Instagram μερικές από τις μούσες του, όπως την Accidental Icon (Lyn Slater).

Όταν το inclusivity σου είναι πηγαίο ή αν το ‘χεις κάνει κτήμα σου πια, είναι βέβαιο ότι μπορείς να βρεις την ομορφιά και σε πρόσωπα με ρυτίδες ή λευκές τρίχες -και γενικώς παντού.

Είναι ωραίο το να μεγαλώνεις και μετά από μια τριετία πανδημίας νομίζω ότι μας έγινε ξεκάθαρο ότι είναι εκτός των άλλων και προνόμιο. Γι’ αυτό ίσως αρχίσαμε να γιορτάζουμε τη νίκη με το χρόνο ακόμα κι εμείς οι γυναίκες. Γιατί για τους άντρες τα έξτρα χρόνια και ο ρυτίδες ήταν ανέκαθεν δείγμα γοητείας. Αλλά ας μη μιλήσουμε για την πατριαρχεία εδώ… Από τότε λοιπόν που άρχισα να χτίζω μια σχέση με τη μόδα, οι γυναίκες που με ενέπνεαν ήταν η Linda Roddin, η Iris Apfel, η εκλιπούσα Vivienne Westwood, η Franca Sozzani και η Grace Coddington -όλες τους άνω των 60. Αυτές οι γυναίκες είχαν εμπειρία, γνώση και σοφία. Και συγκλονιστικό στιλ, το οποίο έδειχνε σα να είναι απόρροια μιας κεκτημένης συνολικής αισθητικής. Σε τέτοιου είδους γυναίκες ανέτρεξα και σήμερα για να μας επιβεβαιώσουν μέσα από το στιλ τους ποια κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας όντως θα μας συντροφεύουν για χρόνια και άρα, αξίζει να επενδύσουμε σε αυτά -είτε κάνουμε capsule wardrobe είτε όχι.…

Στη λινή παντελόνα Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tennille Murphy (@thetennillelife_)

Στο μαύρο ολόσωμο που φοριέται και σαν κορμάκι Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Style Beyond Age (@stylebeyondage)

Σε ένα loungewear σετ που φοριέται εντός και εκτός σπιτιού Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @platinumpunk

Σε οτιδήποτε κλασικό και ντένιμ Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cathy Williamson (@themiddlepageblog)

Στο πουκάμισο-φόρεμα Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Grece Ghanem (@greceghanem)

Στο τοπ μαρινιέρα Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη THE GLOW GIRL (@melissameyers)

Στο μικρό (ή μάξι) μαύρο φόρεμα Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Renia Jaz (@venswifestyle)

Στα καπέλα -όσο κι αν δεν το στηρίζετε τώρα Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lisa Hale (@thesilverstylist)

Σε ένα κλασικό κοστούμι Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lyn Slater Ph.D AKA Accidental Icon (@iconaccidental)

Diane Keaton: Aπέδειξε ότι το καρό μπορεί να φορεθεί σε κάθε ηλικία

Keywords
Τυχαία Θέματα