Όσκαρ 2024: Γιατί οι σταρ φόρεσαν κόκκινη καρφίτσα στο πέτο

20:32 14/3/2024 - Πηγή: InStyle

“Αργήσαμε, αργήσαμε! Οι διαδηλώσεις για την Παλαιστίνη έκλεισαν απόψε τα Όσκαρ. Η ανθρωπιά κερδίζει” φώναξε ο Mark Ruffalo σχεδόν τρέχοντας στο κόκκινο χαλί τη βραδιά των Όσκαρ. Σήκωσε τη

γροθιά του στον ουρανό και μετά πλησιάζοντας τους φωτορεπόρτερ δήλωσε: “Χρειαζόμαστε την ειρήνη”.

Ένδειξη των πεποιθήσεών του η κόκκινη καρφίτσα που φορούσε στο πέτο του μαύρου κοστουμιού του. Μια κόκκινη καρφίτσα την οποία έφεραν περήφανα αρκετοί σταρ, στη μεγάλη βραδιά του κινηματογράφου.

“The Palestinian protests shut down the Oscars tonight. Humanity wins.”

—American actor Mark Ruffalo on the red carpet in Hollywood, Los Angelespic.twitter.com/yzxr2dYOwO

— sarah (@sahouraxo) March 11, 2024

Η καρφίτσα φέρει το λογότυπο της οργάνωσης Artists4Ceasefire – ένα χέρι με μια μαύρη καρδιά στη μέση – η οποία καλεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ να διευκολύνει την κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Ορισμένοι αστέρες φόρεσαν επίσης την καρφίτσα στα φετινά Grammy, στα βραβεία Screen Actors Guild Awards και στα βραβεία Directors Guild of America Awards.

I missed the #Oscars2024
This is how some of the artists’ community members done in solidarity with people of #Gaza (on first day of #Ramadan , they spent five months of forcibly fasting).#Artists4Ceasefire #Oscars pic.twitter.com/IaH5T0FCwY

— Fadi Al-Qadi (@fqadi) March 11, 2024

Το Artist4Ceasefire ξεκίνησε τον Οκτώβριο και αστέρες όπως οι Bradley Cooper, Dua Lipa, Florence Pugh και Kirsten Dunst υπέγραψαν επιστολή με την οποία ζητούν από το Κογκρέσο και τους παγκόσμιους ηγέτες να “διευκολύνουν την κατάπαυση του πυρός χωρίς καθυστέρηση – τον τερματισμό των βομβαρδισμών της Γάζας και την ασφαλή απελευθέρωση των ομήρων”.

Οι Ruffalo, Mahershala Ali, Ava DuVernay, Eugene Lee Yang, Caroline Polachek και Ramy Youssef υπέγραψαν επίσης την επιστολή και φόρεσαν την καρφίτσα στη φετινή τελετή απονομής των Όσκαρ.

Η Eilish, ο αδελφός της Finneas και οι σκηνοθέτες Misan Harriman και Kaouther Ben Hania φόρεσαν επίσης την κόκκινη καρφίτσα στην εκδήλωση. Ωστόσο, δεν αναφέρονται στον ιστότοπο του Artists4Ceasefire.

Ο Milo Machado-Graner και ο Swann Arlaud, που πρωταγωνίστησαν στην ταινία “Anatomy of a Fall”, φορούσαν επίσης καρφίτσες στα Όσκαρ, αλλά οι δικές τους είχαν την παλαιστινιακή σημαία.

Οι Los Angeles Times ανέφεραν ότι η τελετή απονομής των Όσκαρ καθυστέρησε κατά έξι λεπτά, επειδή οι σταρ αγωνίζονταν να περάσουν από μια διαμαρτυρία για την κατάπαυση του πυρός κοντά στο Dolby Theatre στο Λος Άντζελες.

Περίπου 350 διαδηλωτές απέκλεισαν τον δρόμο στη διασταύρωση Sunset Boulevard και Highland Avenue, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα και οι λιμουζίνες πολλών παρευρισκομένων στα Όσκαρ να μην μπορούν να φτάσουν στο Dolby Theatre, ανέφερε το δημοσίευμα.

Το Variety ανέφερε ότι ορισμένοι σταρ βγήκαν από τα οχήματά τους και περπάτησαν από τη Sunset Boulevard μέχρι το Dolby Theatre, ενώ το προσωπικό της Ακαδημίας έστειλε αμαξάκια του γκολφ για να μεταφέρουν άλλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα