Ποιο είναι το βότανο που ενισχύει τη λίμπιντο και αντιμετωπίζει την κατάθλιψη;

23:32 1/12/2023 - Πηγή: InStyle

Είναι ένα βότανο από το Περού -φυτρώνει στα βουνά των Άνδεων, που μπορεί να έχει διάφορα οφέλη για την υγεία, όπως την ενίσχυση της λίμπιντο, την αύξηση της ενέργειας και τη βελτίωση της διάθεσης. Μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στη διαχείριση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και της αρτηριακής πίεσης. 

Το όνομα αυτού μάκα. Η μάκα είναι ένα κοινό συστατικό της περουβιανής μαγειρικής που δίνει στα πιάτα μια γήινη γεύση. Το φυτό ρίζας μάκα το αλέθουν οι γυναίκες, το κάνουν σκόνη και έτσι μετά είναι εύκολο να προστεθεί στα γεύματα ή σε smoothies. Εκτός

όμως από τις μαγειρικές του χρήσεις του, έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Ανακαλύψτε τα.

Υπάρχει μια σειρά από πιθανά οφέλη της ρίζας μάκα, όπως:Αύξηση της λίμπιντο

Μελέτες δείχνουν ότι η ρίζα μάκα μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της λίμπιντο. Μάλιστα, το πιο γνωστό όφελος της ρίζας μάκα είναι η δυνατότητά της να αυξάνει τη λίμπιντο. Επιπλέον, υπάρχουν κάποια επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Για παράδειγμα, μια παλαιότερη μελέτη από το 2002 διαπίστωσε ότι οι άνδρες που έπαιρναν 1,5 ή 3 γραμμάρια μάκα την ημέρα παρουσίασαν αυξημένη λίμπιντο σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Μια ανασκόπηση του 2010 μελετών σχετικά με τη μάκα και τη σεξουαλική λειτουργία βρήκε κάποια στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η μάκα θα μπορούσε να βελτιώσει τη λίμπιντο, αλλά οι συγγραφείς προειδοποίησαν ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα.

Άηλη μελέτη του 2015 διαπίστωσε ότι η ρίζα μάκα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σεξουαλικής δυσλειτουργίας σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που έπαιρναν ένα αντικαταθλιπτικό.

Για να διαβάσετε πόσο βοηθά στη μείωση της στυτικής δυσλειτουργίας αλλά και στην ενίσχυση της ενέργειας και της αντοχής δείτε στο www.oloygeia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα