Πώς να αφαιρέσετε τα ακρυλικά νύχια μόνες σας στο σπίτι

Πολλοί θεωρούν δύσκολο το μανικιούρ στο σπίτι. Όμως η αφαίρεση των ακρυλικών νυχιών χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία, ανεβάζει τον πήχη δυσκολίας. Αλλά αν δεν έχετε χρόνο να πάτε σε ένα nail salon και θέλετε να αφαιρέσετε τα ακρυλικά νύχια ASAP, μπορείτε να το κάνετε με ασφάλεια στο σπίτι με τον παρακάτω τρόπο.

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από διάφορες ευφάνταστες DIY μεθόδους για την αφαίρεση των ακρυλικών νυχιών που κρύβουν κινδύνους. Από ζεστό νερό μέχρι οδοντογλυφίδα ή πιστωτική κάρτα

από κάτω τους (αποφύγετε αυτούς τους τρόπους). Όμως, το Νο1 προϊόν είναι το ασετόν. Είναι ο μόνος τρόπος που εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχει παραπάνω φθορά στα φυσικά σας νύχια.

Δείτε λοιπόν τα βήματα για την πιο ασφαλή και εγγυημένη διαδικασία της αφαίρεσης των ακρυλικών νυχιών στο σπίτι.

Τα εργαλεία σας: * Νυχοκόπτης * λίμα * ασετόν

Βήμα 1: Με έναν δυνατό νυχοκόπτη, κόψτε τα ακρυλικά νύχια, χωρίς να κόψετε τα φυσικά σας.

Βήμα 2: Εάν έχετε βάλει ένα απλό βερνίκι στα ακρυλικά σας, μπορείτε απλώς να το αφαιρέσετε με ξεβαφτικό που περιέχει ασετόν. Οι περισσότερες συνθέσεις με ασετόν λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, παρόλα αυτά μπορεί να λειτουργήσει επίσης και ένα ξεβαφτικό χωρίς ασετόν.

Βήμα 3: Αν μιλάμε για gel, κάντε το εξής: Απομακρύνετε το top coat με την άγρια πλευρά της λίμας. Τρίψτε απαλά μέχρι να φύγει η λάμψη του top coat. Μην το παρακάνετε όμως καθώς αυτή η διαδικασία μπορεί να καταλήξει να βλάψει τα φυσικά σας νύχια. Αφήνετε ένα λεπτό στρώμα ακρυλικού να καλύπτει ολόκληρο το φυσικό νύχι, και το ασετόν θα φροντίσει για τα υπόλοιπα.

Η μέθοδος του ασετόν με αλουμινόχαρτο

Το ξαναείπαμε: Το ασετόν δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα νύχια, καθώς είναι ένα δυνατό χημικό που μπορεί να κάνει τα νύχια αδύναμα και ξηρά. Όμως, οι άλλες μέθοδοι που αποτελούν “τις πιο ήπιες επιλογές” δεν είναι ασφαλείς για την αφαίρεση των ακρυλικών νυχιών και επιπλέον είναι αναποτελεσματικές. Αντίθετα, η προσεκτική χρήση ασετόν είναι εντελώς ασφαλής και αναμφίβολα η καλύτερη λύση.

Τα εργαλεία σας: Ασετόν * μπάλες από βαμβάκι * αλουμινόχαρτο * ζεστή πετσέτα * λίμα * στικ για τα πετσάκια

Βήμα 1: Ρίξτε μπόλικο ασετόν σε μία μπάλα από βαμβάκι και βάλτε την πάνω στο ακρυλικό. Στη συνέχεια, τυλίξτε την σφιχτά με ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο. Η διαδικασία ίσως να είναι λίγο δύσκολη με το αντίθετο χέρι, οπότε πάρτε τον χρόνο σας. Άλλη εναλλακτική είναι να κάνετε ένα χέρι τη φορά για καλύτερο αποτέλεσμα.

Βήμα 2: Πιέστε κάθε αλουμινόχαρτο για να δείτε αν στάζει λίγο ασετόν. Θέλουμε να υπάρχει αρκετό ασετόν στο βαμβάκι. Περιμένετε τουλάχιστον 10 λεπτά. Εάν το ακρυλικό δεν έχει ήδη διαλυθεί, αυξήστε τον χρόνο παραμονής έως και 20 λεπτά.

Extra tip: Βάλτε πάνω από τα αλουμινόχαρτα μία ζεστή πετσέτα. Η ζέστη κάνει το ασετόν να δράσει πιο γρήγορα.

Βήμα 3: Βγάλτε τα αλουμινόχαρτα. Ξύστε απαλά τα υπολείμματα με ένα μεταλλικό στικ για τα πετσάκια. Όσα επιμένουν, τυλίξτε τα ξανά για λίγα λεπτά με βαμβάκι και αλουμινόχαρτο.

Εναλλακτική: Η μέθοδος του μπολ με ασετόν. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση το ασετόν είναι σε επαφή με μεγαλύτερο μέρος της επιδερμίδας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Matilde Andre | Leeds nail tech (@matildea_nailsbeauty)

Η ενυδάτωση των νυχιών είναι must

Αφού ολοκληρωθεί η αφαίρεση των ακρυλικών νυχιών, η θρέψη και η επανόρθωση των νυχιών είναι απαραίτητη. Ένα λαδάκι για τα πετσάκια και μία κρέμα ενδυνάμωσης για την επιφάνεια του νυχιού είναι τα must προϊόντα για το τέλος της διαδικασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα