“Που’ σαι Θανάση”: Η άγνωστη ιστορία πίσω από το διάσημο τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα

22:00 18/1/2024 - Πηγή: InStyle

Πολλά από τα τραγούδια που αγαπήσαμε και σιγοτραγουδήσαμε κρύβουν από πίσω τους μια άγνωστη ιστορία. Αυτό ισχύει και για το διάσημο “Που’ σαι Θανάση” του Γιώργου Ζαμπέτα.

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, με αφορμή προφανώς τη σημερινή γιορτή του Αγίου Αθανασίου θέλησε να μοιραστεί μαζί μας αυτή την ιστορία και να μάθουμε ποιος ήταν τελικά ο “Θανάσης” που έψαχνε ο σπουδαίος συνθέτης.

Γράφει ο Άρης

Λουπάσης στην ανάρτησή του

“Αρχές της δεκαετίας του 70′, όπου ο Γιώργος Ζαμπέτας βρίσκεται στο απόγειο της δόξας του, ένας από τους τακτικούς θαμώνες στο κέντρο που εμφανίζεται, σταματάει να πηγαίνει στον συγκεκριμένο χώρο κάνοντας τον μεγάλο συνθέτη να αναρωτιέται συχνά “Που’ σαι Θανάση…”

Όταν το 1972 επιστρέφει από περιοδεία στο εξωτερικό, επισκέπτεται τη σύζυγο του γνωστού στιχουργού Χαράλαμπου Βασιλειάδη για να τη συλλυπηθεί για τον χαμό του συντρόφου της και αγαπημένου του συνεργάτη. Τότε εκείνη βγάζει από την τσάντα του τους στίχους ενός τραγουδιού που δεν πρόλαβε ο ίδιος να του δώσει με τίτλο “Που’ σαι Θανάση” εμπνευσμένο από το συγκεκριμένο γεγονός και το οποίο θα “ντύσει” μουσικά ο συνθέτης για να δημιουργήσει το υπέροχο και διαχρονικό αυτό κομμάτι που σιγοτραγουδιέται μέχρι και σήμερα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα