Πριγκίπισσα Charlotte: Ο λόγος που η Kate και ο William έδωσαν αυτό το όνομα στην κόρη τους

22:07 2/5/2023 - Πηγή: InStyle

Από τότε που γεννήθηκε η πριγκίπισσα Charlotte, στις 8.34 π.μ. στο νοσοκομείο St Mary’s στο Paddington, έχει κατακτήσει τις καρδιές όλης της χώρας. Η ανυπομονησία ήταν έντονη για το όνομα που θα επέλεγαν η Kate και ο πρίγκιπας William για το κοριτσάκι τους, που γεννήθηκε στις 2 Μαΐου, πριν από οκτώ χρόνια.

Και μέσα σε μόλις δύο ημέρες, το πριγκιπικό ζεύγος έλυσε την απορία και έβαλε τέλος στις εικασίες: Με

την ευλογία της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ, ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ ανακοίνωσαν ότι η κόρη τους θα ονομαζόταν πριγκίπισσα Charlotte Elizabeth Diana.

Σε ανακοίνωσή τους τα Ανάκτορα ανέφεραν: “Ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι ονόμασαν την κόρη τους Charlotte Elizabeth Diana. Το μωρό θα είναι γνωστό ως η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα πριγκίπισσα Charlotte του Κέμπριτζ.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Η επιλογή αυτή ικανοποίησε πολλούς. Οι εταιρείες στοιχημάτων είχαν, άλλωστε, τη Charlotte ως φαβορί για αρκετό καιρό, μαζί με ονόματα όπως το Alice.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας επιλέγουν συνήθως ονόματα από το παρελθόν. Έχοντας αυτό κατά νου, είναι πιθανό το πλήρες όνομα της πριγκίπισσας Charlotte να έχει εμπνευστεί από τρεις πολύ σημαντικές προσωπικότητες στη ζωή του William και παράλληλα, τιμά ορισμένα μέλη της οικογένειας της Kate.

Γιατί η Kate και ο William επέλεξαν το όνομα Charlotte;

Εικάζεται ότι το όνομα της πριγκίπισσας Charlotte είναι ένας φόρος τιμής στον παππού της, τον βασιλιά, καθώς είναι η θηλυκή εκδοχή του Κάρολου.

Ένα απίστευτα δημοφιλές όνομα στους βασιλείς σε όλη την ιστορία, στα γαλλικά σημαίνει “petite” και “θηλυκό” ή “ελεύθερος άνθρωπος”.

Το όνομα έχει ιστορικούς δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια, οι οποίοι χρονολογούνται από τη βασίλισσα Charlotte, τη σύζυγο του Γεωργίου Γ’ τον δέκατο όγδοο αιώνα.

Το όνομα μπορεί επίσης να είναι ένα νεύμα στην οικογενειακή κληρονομιά της Kate, καθώς το Charlotte είναι επίσης το μεσαίο όνομα της αδελφής της Kate, Pippa Middleton.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Γιατί επέλεξαν το όνομα Elizabeth ως μεσαίο όνομα

Το πρώτο μεσαίο όνομα της Charlotte τιμά αναμφίβολα την αείμνηστη προγιαγιά της, τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Το Ελισάβετ είναι επίσης το μεσαίο όνομα της Kate και της μητέρας της, Carole Middleton. Το όνομα πέρασε στο οικογενειακό δέντρο των Middleton από τη γιαγιά της Carole, Elizabeth Harrison, η οποία πέθανε όταν η Kate ήταν εννέα ετών.

Ήταν επίσης το όνομα της μητέρας της βασίλισσας Ελισάβετ και προγιαγιάς του William, της βασίλισσας Ελισάβετ της βασιλομήτορος.

Η Ελισάβετ είναι, επίσης, το μεσαίο όνομα της λαίδης Louise, της πριγκίπισσας Βεατρίκης και της πριγκίπισσας Anne.

Γιατί έγινε το Diana μεσαίο όνομα;

Ενώ πολλοί είκαζαν ότι η νεαρή πριγκίπισσα θα έπαιρνε το όνομα της αείμνηστης γιαγιάς της, πριγκίπισσας Diana, ο William ήταν ξεκάθαρος ότι η κόρη του δεν θα έπρεπε να έχει το όνομα Diana ως πρώτο όνομα.

“Θα ήταν μια πέτρα στον λαιμό της“, δήλωσε ένας από τους μακροχρόνιους φίλους της πριγκίπισσας. Αντ’ αυτού, ο σημερινός πρίγκιπας της Ουαλίας απέτισε φόρο τιμής στην αγαπημένη του μητέρα και τίμησε τη μνήμη της δίνοντας στη Charlotte το δεύτερο μεσαίο όνομα “Diana.”

Η πριγκίπισσα Diana, η οποία πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1997, γέννησε τους δύο γιους της, William και Harry, στο νοσοκομείο όπου γεννήθηκε η Charlotte.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του ονόματος, η στενότερη φίλη της Diana, Rosa Monckton, δήλωσε: “Το πνεύμα της Νταϊάνα ζει στους γιους της και τώρα το όνομά της ζει στην εγγονή της #CharlotteElizabethDiana.”
Ο κόμης Charles Spencer, αδελφός της Diana, ενέκρινε επίσης την επιλογή. Έγραψε στο Twitter: “Τέλεια ονόματα. Η 2χρονη Charlotte Diana μου θα ενθουσιαστεί με το κοινό όνομα των ξαδέρφων”

Η πριγκίπισσα μοιράζεται, επίσης, το μεσαίο της όνομα με την ξαδέλφη της, Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, το δευτερότοκο παιδί του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle.

Keywords
Τυχαία Θέματα