Ρένα Βλαχοπούλου-Βασίλης Αυλωνίτης: Δύο γίγαντες της ελληνικής κωμωδίας σε μια σπάνια φωτογραφία

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία της Ρένας Βλαχοπούλου με τον Βασίλη Αυλωνίτη κατά τη διάρκεια των προβών της επιθεώρησης “Βρε που πάμε” που ανέβασαν με τον θίασό τους την σεζόν 1966-67.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Η Ρένα Βλαχοπούλου με τον Βασίλη Αυλωνίτη στα παρασκήνια του θεάτρου Ακροπόλ κατά την

διάρκεια των προβών της νέας επιθεώρησης “Βρε που πάμε” των Ασημακόπουλου -Παπαδούκα-Σπυρόπουλου, που ανεβάζουν με τον θίασό τους την περίοδο 1966-67. Μια φαντασμαγορική παράσταση με την συμμετοχή των Σωτήρη Μουστάκα, Αλέκου Τζανετάκου, Στέλλας Στρατηγού και πολλών επίσης ηθοποιών, πολυμελούς μπαλέτου και την αισθαντική φωνή της Νάντιας Κων/πουλου στο μουσικό μέρος.

Η πρώτη συνεργασία των δύο μεγάλων κωμικών γίνεται τον Μάιο του 1945 στο ίδιο θέατρο με την επιθεώρηση “Η πολιτισμένη”, για να ακολουθήσουν άλλες 14 συνεργασίες τα επόμενα χρόνια στην σκηνή και μια κιν/φική το 1962 στην γνωστή κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου “Όταν λείπει η γάτα”. Το 1966 η Ρένα βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της τόσο στο θέατρο όσο και το σινεμά όπου μετά από τέσσερα χρόνια τεράστιων επιτυχιών στον Φίνο, υπογράφει συμβόλαιο με την εταιρεία Καραγιάννης -Καρατζόπουλος για τις ταινίες “Η Βουλευτίνα”, “Η ζηλιάρα” και “Βίβα Ρένα”.

Το 1969 επιστρέφει και πάλι στην Φίνος Φιλμ για να θριαμβεύσει σε επτά ακόμη ταινίες που παραμένουν μέχρι σήμερα από τις πιο αγαπημένες του είδους. Στην προσωπική της ζωή βιώνει την απόλυτη ευτυχία στο πλευρό του συντρόφου της Γιώργου Λαφαζάνη τον οποίο παντρεύεται το 1967 σε μια εντυπωσιακή τελετή στην Μητρόπολη Αθηνών παρουσία χιλιάδων θαυμαστών. Η γνωριμία τους γίνεται το 1965 όπου θα συναντηθούν τυχαία ανταλλάσσοντας ματιές σε φανάρι της Παν/μιου, όταν εκείνη κατευθύνεται με το αυτοκίνητο της μετά την παράσταση σε εστιατόριο της Φωκίωνος Νέγρη και εκείνος βρίσκεται στο διπλανό αυτοκίνητο. Λίγη ώρα αργότερα συναντώνται ξανά καθώς προορισμός τους είναι το ίδιο μαγαζί και η αρχή ενός μεγάλου έρωτα που θα κρατήσει το ίδιο δυνατά και τρυφερά για 39 ολόκληρα χρόνια μέχρι το τέλος.

Η Ρένα Βλαχοπούλου και ο Βασίλης Αυλωνίτης υπήρξαν δύο γίγαντες της ελληνικής κωμωδίας, αυτοδίδακτοι και οι δύο, με ένα συγκλονιστικά αστείρευτο κωμικό ταλέντο συνδυασμένο με ασύλληπτους αυτοσχεδιασμούς, που τους κατατάσσει επάξια στην κορυφή του είδους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis)

Ρένα Βλαχοπούλου: Σπάνια φωτογραφία της σε ηλικία 39 ετών

Keywords
Τυχαία Θέματα