Σάλος με τη νέα Μις Ιαπωνία – H πρώτη πολιτογραφημένη Γιαπωνέζα που κερδίζει τον διαγωνισμό ομορφιάς

11:33 26/1/2024 - Πηγή: InStyle

H Karolina Shiino έκανε την έκπληξη και κατέκτησε τον τίτλο της Μις Ιαπωνία στον διαγωνισμό ομορφιάς της χώρας. Και πρόκειται για έκπληξη, καθώς η πλέον εστεμμένη, είναι γεννημένη στην Ουκρανία, που έχει ζήσει περισσότερα από 20 χρόνια στην Ιαπωνία. Η Karolina Shiino, 26 χρόνων, από τη Ναγκόγια του νομού Αΐτσι, έγινε η πρώτη πολιτογραφημένη Ιάπωνας πολίτης που κέρδισε τα καλλιστεία στο Τόκιο τη Δευτέρα. Το γεγονός προκάλεσε διχασμό στους χρήστες των social media.

Η Shiino μετεγκαταστάθηκε στη χώρα όταν ήταν μόλις πέντε ετών, αφού η μητέρα της παντρεύτηκε έναν Ιάπωνα, αναφέρει το Tokyo Weekender.

“Έπρεπε να αντιμετωπίσω εμπόδια που συχνά με εμποδίζουν να γίνω αποδεκτή ως Γιαπωνέζα, γι’ αυτό είμαι γεμάτη ευγνωμοσύνη που αναγνωρίζομαι σε αυτόν τον διαγωνισμό ως Γιαπωνέζα“, είπε στην ευχαριστήρια ομιλία της στα καλλιστεία Miss Japan Grand Prix.

Η Shiino περιέγραψε τον εαυτό της ως Γιαπωνέζα τόσο στην “ομιλία όσο και στο μυαλό” και ήθελε να δημιουργήσει μια κοινωνία όπου “οι άνθρωποι δεν θα κρίνονται από την εμφάνισή τους”.

Ωστόσο, η επιλογή της προκάλεσε αντιδράσεις με αρκετούς να αμφισβητούν την ανάληψη του στέμματος από αυτήν, με ορισμένους να αναρωτιούνται πώς ένα άτομο χωρίς ιαπωνική καταγωγή στέφθηκε Μις Ιαπωνία.

“Πολλοί Ιάπωνες, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που γνωρίζω, δεν είναι ευχαριστημένοι με την επιλογή της Μις Ιαπωνία“, δήλωσε ένας χρήστης στο X.

“Αν οι άνθρωποι συνεχίσουν να αξιολογούν την ιαπωνικότητα με βάση τις ρίζες και να θεωρούν δικούς τους μόνο όσους έχουν καθαρό ιαπωνικό αίμα, αντί να αγκαλιάζουν την πολυπολιτισμικότητα, η Ιαπωνία θα ξεμείνει από Ιάπωνες” επεσήμανε ένας άλλος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη International Poll (@international_poll)

Κάποιος άλλος είπε: “Ως μη Ιάπωνας που ζει στην Ιαπωνία, πιστεύω επίσης ότι η επιλογή κάποιου που δεν έχει καμία εθνοτική σχέση με την Ιαπωνία είναι πέρα για πέρα γελοία”.

Πολλοί αναρωτήθηκαν αν η απόφαση συνδέεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία και έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το αν “προτιμήθηκε” η δυτική έναντι της ασιατικής.

“Αν είχε γεννηθεί Ρωσίδα, δεν θα είχε κερδίσει. Καμία πιθανότητα. Προφανώς τα κριτήρια είναι πλέον μια πολιτική απόφαση. Τι θλιβερή μέρα για την Ιαπωνία“, υποστήριξε ένα άτομο.

“Νομίζω ότι οι Ιάπωνες φυσικά (θα) πάρουν λάθος μήνυμα όταν ένα άτομο με ευρωπαϊκή εμφάνιση αποκαλείται η πιο όμορφη Γιαπωνέζα“, δήλωσε ένα άλλο άτομο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Karolina / カロリーナ (@karolina0824)

Η Ai Wada, διοργανώτρια των καλλιστείων, δήλωσε ότι η νίκη της Shiino “μας έδωσε την ευκαιρία να επανεξετάσουμε τι είναι η ιαπωνική ομορφιά. “Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο είμαι πεπεισμένη… Η ιαπωνική ομορφιά δεν υπάρχει στην εμφάνιση, ούτε στο αίμα, αλλά υπάρχει σταθερά στην καρδιά μας”, πρόσθεσε.

LMAO
No, she isn’t.
She’s a Japanese national/citizen. pic.twitter.com/x4LednDRCI

— United Koreas (@gravityron) January 25, 2024

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η νικήτρια του διαγωνισμού Μις Ιαπωνία προκαλεί συζητήσεις στη χώρα.

Το 2015, η Ariana Miyamoto, η οποία γεννήθηκε από έναν Αφροαμερικανό πατέρα και μια Γιαπωνέζα μητέρα, έγινε η πρώτη γυναίκα με μικτή εθνική καταγωγή που στέφθηκε Μις Ιαπωνία.Η νίκη της προκάλεσε επίσης διαμάχη στο εσωτερικό της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα