Σάλος με την “πειραγμένη” φωτογραφία της Kate Middleton – Πίεση στο Παλάτι να αποκαλύψει την αλήθεια

12:00 11/3/2024 - Πηγή: InStyle

Τη Γιορτή της Μητέρας στη Βρετανία την Κυριακή επέλεξε το Παλάτι του Κένσινγκτον για να δώσει στη δημοσιότητα μία νέα φωτογραφία της Kate Middleton. Βασικά, ήταν η πρώτη φωτογραφία – κάτι σαν επίσημη δημόσια εμφάνιση- για την Kate μετά την επέμβαση στις 16 Ιανουαρίου, που την κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας έως και μετά το Πάσχα.

Και ενώ η πριγκίπισσα της Ουαλίας δείχνει πανευτυχής κρατώντας αγκαλιά τα τρία της παιδιά, το στιγμιότυπο μοιάζει να έχει υποστεί έντονη επεξεργασία με τους χρήστες των social media να αναρωτιούνται τι ακριβώς συμβαίνει με την Kate ασκώντας πίεση στο Παλάτι να αποκαλύψει την αλήθεια για την κατάσταση της υγείας της.

Σε μια εντελώς ασυνήθιστη κίνηση για μέλος της βασιλικής οικογένειας η Kate δεν φορά ούτε ένα κόσμημα στη φωτογραφία, ούτε καν το δαχτυλίδι αρραβώνων ή τη βέρα της. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο… ατόπημα που παρατήρησαν οι αετομάτηδες ακόλουθοι, που έσπευσαν να επισημάνουν τα “λάθη” που φέρεται να αποδεικνύουν ότι η φωτογραφία έχει υποστεί επεξεργασία.

Ανησυχίες εκφράστηκαν για πιθανή ψηφιακή “χειραγώγηση” της νέας οικογενειακής φωτογραφίας. Από τα χέρια του πρίγκιπα Louis μέχρι τα μοτίβα ρούχων και τις γραμμές που δεν ταιριάζουν, οι ακόλουθοι υπογραμμίζουν σειρά πραγμάτων που πιστεύουν ότι είναι ύποπτα με το στιγμιότυπο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Έντονα σχολιάστηκαν η απουσία της βέρας της Kate, η θολή φούστα της Charlotte αλλά και το μανίκι της που έλειπε εν μέρει, καθώς και το κακώς ευθυγραμμισμένο φερμουάρ της Kate.

Η φωτογραφία, που λέγεται ότι τραβήχτηκε από τον πρίγκιπα της Ουαλίας, εξακολουθεί να είναι αναρτημένη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το Παλάτι δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις ανησυχίες που εκφράζονται.

Στο μεταξύ, πρακτορεία, όπως το Reuters, το AP, το Getty και το AFP απέσυραν τη φωτογραφία χθες το βράδυ, λέγοντας ότι μπορεί να έχει υποστεί ψηφιακή χειραγώγηση.

Οι βασιλικοί παρατηρητές συνέρρευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πουν ότι ο καρπός και το μανίκι της πριγκίπισσας Charlotte φαινόταν να έχουν αλλοιωθεί ψηφιακά καθώς και το γόνατό της φαίνεται «θολό».

Φάνηκε επίσης να υπάρχει ένα πρόβλημα με το τακούνι της δεξιάς μπότας της Charlotte και τη γωνία της φούστας της. Τα μαλλιά της σταματούν απότομα στον ώμο της.

Άλλες συχνά εντοπισμένες “αποτυχίες” ήταν η βέρα της Kate που έλειπε από το αριστερό της χέρι, το άλλο της χέρι, καθώς και τα μαλλιά της φαίνονται «θολά» και το φερμουάρ στο σακάκι της να μην είναι σωστά ευθυγραμμισμένο. Ένας χρήστης, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι το πηγούνι και ο λαιμός της έχουν υποστεί photoshop.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Στην εικόνα, ένα από τα δάχτυλα του Louis φαίνεται πιο κοντό από τα άλλα, καθώς σταυρώνει τα δάχτυλά του σε μια περίεργη χειρονομία. Οι μάστερ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είπαν επίσης ότι το παντελόνι του φαίνεται ψηφιακά αλλαγμένο.

Άλλες πτυχές που επισημάνθηκαν από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης περιλαμβάνουν το μήκος των βραχιόνων του πρίγκιπα George, τα πλακόστρωτα και τα τζάμια των παραθύρων πίσω από την οικογένεια, καθώς και τα φύλλα του όψιμου φθινοπώρου στα δέντρα που δεν ταιριάζουν με τον ισχυρισμό ότι η φωτογραφία είναι πρόσφατη.

Χωρίς επίσημη απάντηση από το Παλάτι, τα προφανή λάθη επεξεργασίας στη φωτογραφία έριξαν λάδι στη φωτιά των θεωριών συνωμοσίας που κυκλοφορούσαν για την Kate Middleton.

Ο βασιλικός σχολιαστής Peter Hunt είπε: “Αυτό είναι επιζήμιο για τη βασιλική οικογένεια. Ήξεραν ότι θα υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για οποιαδήποτε φωτογραφία έβγαζαν με την Κate. Η πρόκλησή τους είναι ότι οι άνθρωποι θα αναρωτιούνται τώρα εάν μπορούν να τους εμπιστευτούν και να τους πιστέψουν όταν θα εκδώσουν επόμενη ενημέρωση για την υγεία τους”.

Αυτό έρχεται καθώς το AP εξέδωσε μια ειδοποίηση ζητώντας να “κατέβει” η εικόνα από το σύστημά τους, λέγοντας: “Σε πιο προσεκτική εξέταση φαίνεται ότι η πηγή έχει χειραγωγήσει την εικόνα”.

Ένας εκπρόσωπος του πρακτορείου είπε στην Telegraph ότι η φωτογραφία δείχνει “μια ασυνέπεια στην ευθυγράμμιση του αριστερού χεριού της πριγκίπισσας Charlotte”.

Άλλοι απαιτούν να αφαιρεθεί από τις βιβλιοθήκες εικόνων για “συντακτικούς” λόγους.

Το AFP έγραψε: “Υποχρεωτική απόσυρση. Λόγω ενός εκδοτικού ζητήματος, αυτή η φωτογραφία του Πρίγκιπα της Ουαλίας έχει αποσυρθεί… και δεν επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιηθεί με κανέναν τρόπο. Παρακαλώ αφαιρέστε το αμέσως από όλες τις διαδικτυακές υπηρεσίες σας, σταματήστε να το χρησιμοποιείτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και διαγράψτε το από τους διακομιστές σας.”

Keywords
Τυχαία Θέματα