Σημάδια Ακμής: Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά;

13:06 8/11/2023 - Πηγή: InStyle

Η ακμή μπορεί να αποδειχθεί μια πραγματική δοκιμασία. Αν και συνήθως προκύπτει στην εφηβεία, πολλές φορές επηρεάζει το δέρμα ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία. Αυτό που κάνει την ακμή ακόμα πιο δυσάρεστη, όμως, είναι τα σημάδια που αφήνει πίσω της. Σημάδια που μπορεί να μας στιγματίζουν για μια ζωή. Άραγε, υπάρχει τρόπος να επουλώσουμε τις πληγές και να αφήσουμε μια και καλή πίσω μας το παρελθόν;

Τι προκαλεί τα σημάδια της ακμής;

Δεν υπάρχει ένα αίτιο για τη δημιουργία σημαδιών από ακμή, αλλά πολλά. Οι πιο συχνές

αιτίες περιλαμβάνουν την ‘έκρηξη’ σμήγματος που μπλοκάρει τους πόρους και δημιουργεί φαγέσωρες, αλλά και τη δική μας επέμβαση στο δέρμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο οργανισμός μας παράγει ελάχιστη ή υπερβολική ποσότητα κολλαγόνου, προκαλώντας ουλές ή βαθουλώματα.

Πώς θα αντιμετωπίσουμε τα σημάδια αυτά;

Δερματολόγος

Η καλύτερη αντιμετώπιση των σημαδιών από ακμή είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Αυτή συνδυάζει επαγγελματική βοήθεια και κατάλληλη περιποίηση. Η επίσκεψη σε δερματολόγο είναι απαραίτητη, καθώς μπορεί να διαμορφώσει ένα πρόγραμμα θεραπείας για την αντιμετώπιση της ακμής και την πρόληψη των εξάρσεων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shiny (@its.shiny)

Θεραπεία LED

Η θεραπεία με LED φωτοθεραπεία αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές μεθόδους για την αντιμετώπιση των σημαδιών από ακμή. Αυτή η τεχνολογία εκπέμπει φως σε διάφορα μήκη κύματος, όπως το κόκκινο, το μπλε και το πράσινο, τα οποία έχουν διάφορες θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα. Κατά τη θεραπεία, το φως διεισδύει σε αυτό και ενεργοποιεί τις κυτταρικές λειτουργίες, προωθώντας την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύοντας την επούλωση των ιστών.

Χρήση αντηλιακού

Σημαντικό επίσης είναι, να βάζουμε καθημερινά το αντηλιακό μας. Πολλοί άνθρωποι υποτιμούν τη σημασία του αντηλιακού σε καθημερινή βάση. Ωστόσο η προστασία από τον ήλιο είναι ουσιαστικής σημασίας για την υγεία του δέρματος. Η ανεξέλεγκτη έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες μπορεί να επιδεινώσει τα σημάδια από ακμή και να προκαλέσει υπερπαραγωγή μελανίνης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία καφέ κηλίδων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nicole Herbig (@theblemishqueen)

Συνδυαστική μέθοδος

Τέλος, επιλογές όπως τα τοπικά φάρμακα, οι θεραπείες με λέιζερ, η χρήση χημικών peels και οι ενέσιμες θεραπείες βελτιώνουν σημαντικά την υφή της επιδερμίδας. Βέβαια, πάντα είναι σημαντικό να συμβουλεύεστε έναν δερματολόγο για την κατάλληλη προσαρμογή της θεραπείας στις ανάγκες του δέρματός σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα