Θεραπεία κερατίνης: 5 πράγματα που την καταστρέφουν

09:15 11/1/2024 - Πηγή: InStyle
Για να απολαμβάνετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα οφέλη της θεραπείας κερατίνης, αποφύγετε 5 συγκεκριμένα πράγματα.

Αυτό που αγαπάμε περισσότερο στις θεραπείες κερατίνης είναι ότι επιτρέπουν σε μας που έχουμε σγουρά μαλλιά ή έντονη τάση για φριζάρισμα να μην ανησυχούμε για την υγρασία και να έχουμε πάντα ένα καλοχτενισμένο, στιλπνό hairlook.

Συνήθως τα αποτελέσματα μιας θεραπείας κερατίνης διαρκούν από τρεις έως έξι μήνες, ανάλογα με τον τρόπο ζωής και τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που υπονομεύουν τη διάρκειά της, χωρίς να το συνειδητοποιείτε. Για

να απολαμβάνετε λοιπόν όσο το δυνατόν περισσότερο τα οφέλη της και να παρατείνετε τη διάρκειά της αποφύγετε 5 συγκεκριμένα πράγματα.

Θεραπεία κερατίνης: 5 αιτίες που την καταστρέφουνΘαλασσινό Νερό

Το αλάτι καταστρέφει οποιοδήποτε χημική επεξεργασία στην τρίχα, είτε είναι περμανάντ είτε ισιωτική είτε θεραπεία κερατίνης.

Άσκηση

Κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, ιδρώνετε, σωστά; Και ο ιδρώτας περιέχει αλάτι. Παρόλα αυτά, η θεραπεία κερατίνης εξακολουθεί να είναι η ιδανική λύση. Έστω και αν διαρκεί λιγότερο, αξίζει τον κόπο.

Απολεπιστικά οξέα

Αποφύγετε τις συνθέσεις για το τριχωτό που περιέχουν απολεπιστικούς παράγοντες, όπως τα οξέα αλφα-υδροξέα (AHAs), καθώς αυτά τα συστατικά διασπούν τα νεκρά κύτταρα, τους ρύπους, αλλά και την κερατίνη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RAFTOKYO【新宿・髪質改善・縮毛矯正・美容室】 (@raftokyohair)

Parabens

Tα parabens είναι άλατα. Και όπως αναφέραμε παραπάνω, αλάτι + κερατίνη = κακό. Το αλάτι είναι πραγματικά ο μεγαλύτερος ένοχος για την εξασθένηση της κερατίνης. Γι’ αυτό καλό είναι να διαβάζετε όλα τα συστατικά των προϊόντων περιποίησης και styling που χρησιμοποιείτε.

Θειϊκά άλατα (sulfates)

Τα sulfates είναι ένας καθαριστικός παράγοντας που περιέχουν πολλά σαμπουάν για να κάνουν πλούσιο αφρό. Και αυτά όμως είναι άλατα, οπότε καλό είναι να επιλέγετε σαμπουάν χωρίς αυτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα