Τι ξέρετε για τη Μαρμπέγια της Ισπανίας;

17:07 2/5/2022 - Πηγή: InStyle

Κοντά στην πόλη που γέννησε τον Πάμπλο Πικάσο, τη Μάλαγα, με τη μαυριτανική της ακρόπολη, γνωστή ως Alcazaba, και τα γειτονικά ψαροχώρια El Palo και Pedregalejo που ξεχωρίζουν για τις θαυμάσιες ακρογιαλιές και τις εξαιρετικές ψαροταβέρνες τους, βρίσκεται μία ακόμη διάσημη ισπανική πόλη. Η Μαρμπέγια.

Το Puerto Banus, η μαρίνα της Marbella.

Η πόλη χωρίς να έχει χάσει τον χαρακτηριστικό ανδαλουσιανό χαρακτήρα της και την ιστορική της ρίζα, έχει ταυτόχρονα έναν μοντέρνο χαρακτήρα και κοσμοπολίτικο

περιβάλλον, συνδυασμένα με τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της.

Άνθρωπος δίπλα στο σιντριβάνι στην πλατεία στην παλιά πόλη της Marbella.

Η παλιά συνοικία της Μαρμπέγια διατηρεί σχεδόν αναλλοίωτα τα χνάρια του ιστορικού της παρελθόντος. Αν και η απαρχή της πόλης ανάγεται στους Ρωμαϊκούς χρόνους, το σημερινό της παλιό κέντρο έχει εμφανείς τις επιρροές από τη μουσουλμανική της περίοδο του 12ου αιώνα.

Άποψη δρόμου της παλιάς πόλης Marbella.Λεπτομέρεια λευκού τοίχου με μπλε γλάστρες στην παλιά πόλη της Μαρμπέγια.

Η πόλη εκτείνεται ανάμεσα στην οροσειρά Sierra Blanca και τις μεσογειακές ακτές, με ατέλειωτες αμμουδιές. Το δε μικροκλίμα της περιοχής την κάνει ιδανική επιλογή. Έχει αναδειχθεί σε μαγνήτη για τους τουρίστες από όλα τα μέρη της Γης και για την έντονη νυχτερινή της ζωή, με ζωντανά μπαρ και κλαμπ, αλλά και για τα μουσεία, τις γκαλερί και τα γήπεδα του γκολφ που διαθέτει.

Παραλία που βρίσκεται στη Marbella της Ισπανίας, δίπλα στην παραλία Banus.H παραλία της Fontanilla στη Marbella. Άποψη από ομπρέλες και ξαπλώστρες στην άμμο με φόντο τα κτίρια του πεζόδρομου.

Keywords
Τυχαία Θέματα