Το post του Pierpaolo Piccioli ως ένδειξη υποστήριξης της LGBTQIA κοινότητας.

18:48 12/4/2021 - Πηγή: InStyle

Το νέο post της καμπάνιας του οίκου Valentino προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις μέσα σε μόλις 24 ώρες. Αφορμή; Το γεγονός, ότι σε μία από τις φωτογραφίες εμφανίζεται γυμνός, ο φωτογράφος της καλοκαιρινής καμπάνιας του brand, Michael Bailey Gates, κρατώντας μία Roman stud bag.

Ο 27χρονος Αμερικανός καλλιτέχνης και μοντέλο αποφάσισε να συμμετέχει και ο ίδιος στη φωτογράφιση της συλλογής, ποζάροντας σε ένα γυμνό self portrait υψηλής αισθητικής.

View this post on Instagram

A post shared by Valentino

(@maisonvalentino)

Μετά από την πληθώρα αρνητικών σχολίων και αντιδράσεων που συγκέντρωσε το post, ο creative director της Valentino, Pierpaolo Piccioli, αποφάσισε να στηρίξει ανοιχτά το συγκεκριμένο project με μία εξαιρετικά συγκινητική δημοσίευση στο προσωπικό του λογαριασμό, όπου αναφέρει:

“Ο Michael. Αφού ποστάραμε αυτή την εικόνα στο λογαριασμό του Maison Valentino, πολλοί άνθρωποι αντέδρασαν με επιθετικά σχόλια, γεμάτα μίσος. Η δουλειά μου είναι να μεταφέρω το όραμά μου για την ομορφιά, σύμφωνα με την εποχή στην οποία ζούμε. Η ομορφιά αλλά και το ποιον θεωρούμε όμορφο είναι μία αντανάκλαση των αξιών μας. Είμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης, τεράστιας αλλαγής στο ανθρώπινο είδος και όλες οι κινήσεις προς την αυτογνωσία καθοδηγούνται από την ίδια ιδέα: η εξέλιξη είναι δυνατή, εάν είναι δυνατή η ισότητα, εάν είναι δυνατή η ενσωμάτωση, εάν τα ανθρώπινα δικαιώματα υπερασπίζονται και εάν η ελευθερία της έκφρασης προστατεύεται και καλλιεργείται. Το μίσος δεν είναι έκφραση, το μίσος είναι μία αντίδραση στο φόβο και ο φόβος μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε βία, που μπορεί να είναι είτε ένα σχόλιο, είτε μία επίθεση σε δύο άνδρες που φιλιούνται στο μετρό.

Πρέπει να αντισταθούμε και να καταδικάσουμε κάθε μορφή βίας, μίσους, διακρίσεων και ρατσισμού και είμαι περήφανος που χρησιμοποιώ τη φωνή μου και τη δουλειά μου για να το κάνω, τώρα και για πάντα. Αυτή η εικόνα είναι ένα self portrait ενός όμορφου νέου άνδρα και το κακό βρίσκεται στο μάτι του θεατή, όχι στο γυμνό του σώμα.

Η αλλαγή είναι δυνατή, κανείς δεν είπε πως θα είναι εύκολη, αλλά είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες στο όνομα της ελευθερίας, της αγάπης, της ανοχής και της εξέλιξης”.

View this post on Instagram

A post shared by Valentino (@maisonvalentino)

View this post on Instagram

A post shared by Valentino (@maisonvalentino)

View this post on Instagram

A post shared by Valentino (@maisonvalentino)

Μία πράξη όχι μόνο υποστήριξης αλλά και πραγματικής τόλμης, που μας απέδειξε για ακόμη μία φορά πως ο δρόμος της αλλαγής είναι ένας, η αγάπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα