Το πρώτο Μουσείο Τέχνης Βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο θα ανοίξει στην Ιαπωνία

19:37 17/3/2024 - Πηγή: InStyle

Όπως και οι ταινίες, έτσι και τα βιντεοπαιχνίδια είναι πνευματική δημιουργία καλλιτεχνών, από τον σχεδιασμό των χαρακτήρων μέχρι το soundtrack. Σε μια προσπάθεια να αποτίσει φόρο τιμής στην τέχνη των βιντεοπαιχνιδιών, η ιαπωνική εταιρεία ανάπτυξης Daiwa House μόλις έθεσε σε λειτουργία το Μουσείο Τέχνης Βιντεοπαιχνιδιών, το οποίο αναμένεται να ανοίξει το καλοκαίρι

του 2027. Αυτή η υπερσύγχρονη εγκατάσταση θα βρίσκεται στη Γιοκοχάμα και θα είναι η πρώτη του είδους της στον κόσμο.

Σχεδιασμένο από την Kume Sekkei Co., το Μουσείο Τέχνης Βιντεοπαιχνιδιών θα αποτελέσει μέρος ενός αναπτυξιακού έργου πολλαπλών χρήσεων που περιλαμβάνει επίσης έναν κήπο τέχνης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και ένα 29ώροφο κτίριο γραφείων. Η ανάπτυξη βρίσκεται στο 52ο οικοδομικό τετράγωνο της κεντρικής περιοχής Minato Mirai 21, της μεγαλύτερης περιοχής της περιοχής. Με γνώμονα τη βιωσιμότητα, ο κατασκευαστής θα εγκαταστήσει επίσης μια μονάδα τηλεθέρμανσης υπόγεια για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

横浜・みなとみらいに世界初のゲームアートミュージアムが登場。世界中のゲームファンが集う場所となることを目指すhttps://t.co/iD2SGc4Egj#みなとみらい

— 電撃オンライン (@dengekionline) February 27, 2024

Η Koyo, θυγατρική της Koei Tecmo Holdings και γνωστή για δημοφιλείς σειρές βιντεοπαιχνιδιών όπως τα “Dynasty Warriors” και “Ninja Gaiden”, είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του Game Art Museum. Η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τεχνολογία αιχμής CG για να προβάλει τα πολλά στοιχεία της οικοδόμησης του κόσμου των βιντεοπαιχνιδιών, είτε πρόκειται για τα γενικά οπτικά στοιχεία, τη μουσική, τον ήχο, τα χαρακτηριστικά των χαρακτήρων ή τις διαδραστικές εμπειρίες.

Η πρόσοψη του μουσείου αποτίει επίσης φόρο τιμής στο δημιουργικό έργο πίσω από τα βιντεοπαιχνίδια με ένα “εμπνευσμένο από τη ζωή” σπειροειδές σχέδιο. Πέρα από το κτίριο, υπάρχουν και άλλα αξιοθέατα για τους οπαδούς των βιντεοπαιχνιδιών. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν στον κήπο τέχνης, που φιλοξενεί πολύχρωμα εποχιακά φυτά. Τη νύχτα, αυτή η πράσινη περιοχή θα διαθέτει οθόνες χαρτογράφησης προβολής, μετατρέποντάς την σε ένα καθηλωτικό περιβάλλον που μοιάζει με βιντεοπαιχνίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα