Βασιλιάς Κάρολος: Παρών στη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα – Η συγκινητική στιγμή με το πλήθος

17:01 31/3/2024 - Πηγή: InStyle

Χαμογελαστός έφθασε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ ο βασιλιάς Κάρολος για την πασχαλινή λειτουργία. Ο βασιλιάς που δίνει μάχη με τον καρκίνο και απέχει από τα βασιλικά του καθήκοντα επιστρέφει μ’ αυτόν τον τρόπο ομαλά στη δημόσια ζωή και τις υποχρέωσεις του.

Οι συγκεντρωμένοι έσπευσαν να ευχηθούν “Καλό Πάσχα” με τον 75χρονο μονάρχη να αντεύχεται “και σ’ εσάς”. Στο πλευρό του η σύζυγός του, βασίλισσα Camilla, χαμογελούσε απαλά. Το βασιλικό ζεύγος έφθασε στο παρεκκλήσι με μια Bentley, σε αντίθεση με περυσι, που έφθασε πεζή.

Η εμφάνιση

αυτή του βασιλιά καθησυχάζει το κοινό, αφού ο Κάρολος δεν αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο και ενώ επιβάλλεται σε χημειοθεραπεία. Ωστόσο, παρά την τόνωση του ηθικού του κοινού, η πασχαλινή τελετή της βασιλικής οικογένειας διαφέρει αισθητά από τα προηγούμενα χρόνια. Πέρυσι, κατά την πρώτη του πασχαλινή λειτουργία ως βασιλιάς, ο Κάρολος οδήγησε πεζή τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στην εκκλησία, όπως και τους William, Kate και τα παιδιά τους, ενώ φέτος έφτασε με αυτοκίνητο για να προστατεύσει την υγεία του.

Ο Κάρολος λέγεται πως καθισε μαζί με τη βασίλισσα μακριά από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας για να προστατευτεί από τις μολύνσεις κατά τη διάρκεια της θεραπείας του για τον καρκίνο.

Η προγραμματισμένη παρουσία του βασιλιά στην τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ είναι ένα “σημάδι ότι τα πράγματα βαδίζουν προς τη σωστή κατεύθυνση”, δήλωσε πηγή του παλατιού στην Telegraph.

Πάντως, βγαίνοντας από την εκκλησία ο βασιλιάς Κάρολος πλησίασε τους συγκεντρωμένους και δέχθηκε με χαρά τις ευχές τους, ενώ έσφιξε χέρια και χαιρέτησε το πλήθος, που τον ρωτούσαν ενθουσιασμένοι πώς είναι ή του εξέφραζαν τη χαρά τους που τον έβλεπαν. Κάποιοι ακούστηκαν να λένε “χαίρομαι που σας βλέπω” και να ρωτούν τον μονάρχη “πώς είστε”, καθώς ο Κάρολος περνούσε από δίπλα τους.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ένας μέλος του κοινού ευχήθηκε στον βασιλιά “συνεχίστε δυνατά και μην τα παρατάτε ποτέ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα