Βασίλισσα Ελισάβετ: Όταν γνώρισε τον πρίγκιπα Φίλιππο τον Ιούλιο του 1939

Ο πρίγκιπας William θύμισε σε όλους την ιστορία αγάπης του παππού και της γιαγιάς του, που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1939. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας έδωσε το “παρών” στην τελετή αποφοίτησης στη σχολή εκπαίδευσης του Βασιλικού Ναυτικού στο Ντάρτμουθ του Ντέβον.

Ο William εκπροσώπησε τον πατέρα του, τον βασιλιά Κάρολο, στην τελετή στο Britannia Royal Naval College (BRNC). Φόρεσε τη στολή

του Βασιλικού Ναυτικού, επιδεικνύοντας τα μετάλλιά του. “Είναι μεγάλη τιμή για μένα, ως Αρχιπλοίαρχος Υποβρυχίων, να βρίσκομαι μαζί σας εδώ στο BRNC, εκπροσωπώντας την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά”, είπε μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας William.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Σε άλλο σημείο επεσήμανε: “Ενώ η δική μου αποφοίτηση έγινε στο Sandhurst, το Britannia Royal Naval College κατέχει μια πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Είναι γνωστό ότι η γιαγιά μου και ο παππούς μου συναντήθηκαν εδώ, ενώ ο προπάππους μου βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’ εκτελούσε αυτά ακριβώς τα καθήκοντα“. Ο πρίγκιπας William αναφερόταν στη στιγμή που η 13χρονη πριγκίπισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος, τότε 18 ετών, συναντήθηκαν στο κολέγιο μαζί με τον βασιλιά Γεώργιο, τη βασιλομήτορα και την πριγκίπισσα Margaret.

Η Ελισάβετ δήλωσε αργότερα ότι ήταν η στιγμή που ερωτεύτηκε τον Φίλιππο. Από τότε το ζευγάρι άρχισε να ανταλλάσσει επιστολές. Η αείμνηστη βασίλισσα “δεν είχε ποτέ μάτια για κανέναν άλλον” όπως αναφέρουν οι πηγές.

Exquisite photo of Queen Elisabeth II and Prince Philip captured in 1966 by one of the greatest portrait photographers of the 20th century, the Canadian Armenian @KarshYousuf #RIPPrincePhillip @SusanleJeuneUK pic.twitter.com/MaxKNYKSHQ

— Anahit Harutyunyan (@HaAnahit) April 10, 2021

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο πρίγκιπας William πέρασε μπροστά από δύο μεγάλα πορτρέτα που απεικονίζουν τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας William φορά την πιο επίσημη στολή του Βασιλικού Ναυτικού. Τη στολή του πρίγκιπα της Ουαλίας κοσμούσαν δύο καρφίτσες στον ώμο του, του βασιλιά Κάρολου και της βασίλισσας Ελισάβετ. Τα εμβλήματα υποδηλώνουν τους ρόλους του πρίγκιπα William ως υπασπιστή της γιαγιάς του και του πατέρα του κατά τη διάρκεια της βασιλείας τους. Οι τιμητικές θέσεις είναι άμισθες και απονέμονται κατά την κρίση του μονάρχη, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.

Τα αντίστοιχα διακριτικά του Κάρολου και της Ελισάβετ συνδέουν το πρώτο τους αρχικό με το γράμμα “R”, που σημαίνει “Rex” για τον βασιλιά ή “Regina” για τη βασίλισσα στα λατινικά, συν τους βασιλικούς τους αριθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα