Χοληστερίνη: Ποιες τροφές τη «ρίχνουν» και ποιες την «ανεβάζουν»

Παλαιότερα οι ειδικοί υποστήριζαν πως πρέπει να αποφεύγουμε τροφές πλούσιες σε χοληστερίνη, όπως τα αυγά. Το σκεπτικό γύρω από αυτές τις «απαγορευμένες» τροφές, ήταν ότι μπορούν να αυξήσουν τη χοληστερίνη στο αίμα και αυτομάτως τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Ωστόσο, πρόσφατες επιστημονικές μελέτες ξεκαθαρίζουν λίγο καλύτερα τα πράγματα, γύρω από το ποιες τροφές παρά την υψηλή τους περιεκτικότητα σε χοληστερίνη, τελικά δεν αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χοληστερίνη, Ποιες,cholisterini, poies