Crotale: Αυτό είναι το σύστημα που ίσως δανείσουμε στη Γαλλία για την άμυνα του Παρισιού

,

Το σύστημα αεράμυνας Crotale, που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας των τελευταίων ημερών, λόγω του ενδεχομένου δανεισμού του στη Γαλλία για την προστασία του Παρισιού κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως έγινε γνωστό, υπήρξε ερώτηση από τη γαλλική

πλευρά εάν υπάρχει περιθώριο διάθεσης του συγκεκριμένου συστήματος, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, να δηλώνει πως το αίτημα έγινε προφορικά και εάν διατυπωθεί εγγράφως σχετικό αίτημα από τη Γαλλία, «η χώρα μας θα συναινέσει», υπενθυμίζοντας πως έχει υπογραφεί αμυντική συμφωνία.

Crotale

Το σύστημα CROTALE NG/GR είναι Γαλλικής κατασκευής και εντάχθηκε στην ΠΑ το 2003. Είναι κινητό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς (SHORAD), παντός καιρού. Το σύστημα ενσωματώνει σε ένα κλωβό τα ραντάρ έρευνας και εγκλωβισμού, το σύστημα FLIR (forward looking infrared- υπέρυθρες), το σύστημα ελέγχου πυρός καθώς και τον εκτοξευτή βλημάτων.

Αποστολή του συστήματος είναι η παροχή αντιαεροπορικής προστασίας τακτικών και στρατηγικών στόχων από απειλές αέρος με ικανότητα αντιμετώπισης αεροσκαφών και βλημάτων σε χαμηλά και μεσαία ύψη.

Το σύστημα είναι τοποθετημένο σε ρυμουλκούμενο όχημα και διαθέτει RADAR έρευνας, εμβέλειας 20 χλμ, RADAR/FLIR εγκλωβισμού με εμβέλεια 20 χλμ και εκτοξευτή με δύο φορείς των (4) τεσσάρων βλημάτων έκαστος.

Χαρακτηριστικά

Κατασκευάστρια Εταιρεία: THALES

1 Παλμικό Doppler ραντάρ έρευνας στόχων

1 Παλμικό Doppler ραντάρ εγκλωβισμού στόχων

1 Θερμική Camera εγκλωβισμού στόχων

Κάλυψη: 360°

Μέγιστη Εμβέλεια: 20 χλμ

Βλήμα: VT-1 (Ταχύτητα: 3,5 Mach, Επιτάχυνση: 35 g. Εμβέλεια: 11 χλμ Μέγιστο ύψος εμπλοκής: 6 χλμ)

Επάνδρωση: 2 άτομα

Keywords
Τυχαία Θέματα