LIVE: Η ψήφιση του Ασφαλιστικού και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να κορυφωθεί απόψε, με τις τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, στην Ολομέλεια η συζήτηση του Ασφαλιστικού - Συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου, η οποία άρχισε στις 10 το πρωί για δεύτερη ημέρα.

Το νομοσχέδιο πρόκειται να ψηφιστεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία, αίτημα για την διεξαγωγή της οποίας προανήγγειλαν ήδη ότι θα καταθέσουν η ΝΔ
και το ΚΚΕ, και πάντως θα τύχει της στήριξης μόνον της πλειοψηφίας, αφού σύσσωμη η Αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι καταψηφίζει κατακεραυνώνοντας το νομοθέτημα.

Η συζήτηση το Σάββατο πρώτη ημέρα εισαγωγής του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια κινήθηκε σε υψηλούς τόνους με αιχμή τόσο τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις όσο και τις φορολογικές διατάξεις με την μεν κυβέρνηση, δια των συναρμόδιων υπουργών, να υπεραμύνονται του σχεδίου νόμου ως βιώσιμου, δίκαιου και επωφελούς για το 90% των πολιτών και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να εξαπολύουν μύδρους μιλώντας για «λαίλαπα» που πλήττει περαιτέρω τους χειμαζόμενους Έλληνες, ιδίως τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα.

Εν τω μεταξύ κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς από το Σάββατο εξέφραζαν την αντιθέσή τους ως προς το ψήφιση νομοσχέδιο.

Την Κυριακή το ΠΑΜΕ και αργότερα η ΓΣΕΕ διαδήλωσαν και με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με πορεία και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Επίσης έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας και ομάδα ενστόλων.

Συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν νωρίτερα και οι δημοσιογράφοι που αντιδρούν στο προς ψήφιση νομοσχέδιο καθώς όπως υποστηρίζουν οδηγεί στη βίαιη ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ «σε έναν εν τη γενέσει του ελλειμματικό ΕΦΚΑ».

Το απόγευμα της Κυριακής δόθηκε συνέχεια στις κινητοποιήσεις καθώς στις 18:00 η ΑΔΕΔΥ διοργάνωσε Συλλαλητήριο-Συναυλία στην πλατεία Συντάγματος.

Νέα κινητοποίηση στο Σύνταγμα, πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ, με τρεις προσυγκεντρώσεις στις 7.00 μμ, στην Ομόνοια, στην Παλιά Βουλή και στους Στύλους Ολυμπίου Διός.

Ωστόσο οι συγκεντρώσεις αμαυρώθηκαν από επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στα Εξάρχεια.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα