Κακοκαιρία Daniel: Σαρωτικό πέρασμα με νεκρούς και αγνοούμενους

Καταστροφικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας με την ονομασία Daniel, που πλήττει από το απόγευμα της Δευτέρας πολλές περιοχές της χώρας.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός: τουλάχιστον 3 νεκροί, κατεστραμμένες περιουσίες και καλλιέργειες, περιοχές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και άνθρωποι σε απόγνωση.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί όλοι οι δήμοι Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Σποράδων και άλλοι τρεις δήμοι στη Λάρισα, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έφερε η κακοκαιρία Daniel. Εκκενώθηκε χωριό στη

Λαμία.

Παράλληλα συνεχίζουν να αγνοούνται ένας 70χρονος και ένας 42χρονος από την περιοχή της Μαγνησίας, ένας αλλοδαπός βοσκός από την Λεύκη Λάρισας και ένα ζευγάρι Αυστριακών στο Πήλιο. 

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, συγγενείς ενός κτηνοτρόφου στο Δομοκό κατήγγειλαν ότι έφυγε το πρωί να πάει τις κτηνοτροφικές του εγκαταστάσεις για να φροντίσει τα ζώα του και έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη του.

Oλες οι εξελίξεις

23.41 Λάρισα: Πλημμυροπαθείς από Αρμένιο και Σωτήριο μεταφέρονται για να φιλοξενηθούν σε δομή που ετοιμάζεται στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης

Λάρισα: Το κλειστό της Νεάπολης άνοιξε και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει πλημμυροπαθείς

Πλημμυροπαθείς από τις κοινότητες Αρμένιο και Σωτήριο του δήμου Κιλελέρ μεταφέρονται στη Λάρισα και αναμένεται απόψε να φιλοξενηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης, όπου και θα διανυκτερεύσουν, μετά τις ζημιές που υπέστησαν τα σπίτια τους λόγω της κακοκαιρίας.

Πρόκειται για 150 κατοίκους των περιοχών, που θα φιλοξενηθούν σε πρόχειρη δομή στο γήπεδο που ετοιμάζεται με ράτζα και υπνόσακους. Η δομή θα λειτουργήσει με την συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Πολιτικής Προστασίας και τους εμπλεκόμενους δήμους.

Σημειώνεται, πως η κακοκαιρία συνεχίζεται σε ολόκληρο τον νόμο όπου έχει προκαλέσει πολλά πλημμυρικά φαινόμενα και πολλές ζημιές.

23.29 Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο Πόρτο Ράφτη

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο Πόρτο Ράφτη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία. Αντίθετα, λόγω συσσώρευσης υδάτων, έκλεισε η οδός Σεμιτέλου στην Αθήνα από το ύψος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

23.01 Απεγκλωβίστηκαν περιπατητές από τον Όλυμπο

Στον απεγκλωβισμό επτά περιπατητών, τεσσάρων Ελλήνων και τριών Ισραηλινών από τον Όλυμπο προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι περιπατητές, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονταν μεταξύ των Πριονίων και του καταφυγίου Ζολώτα. Με τη βοήθεια των πυροσβεστών, κατέβηκαν σε ασφαλές σημείο.

22.45 Κλειστά τα σχολεία στον Δ. Αγιάς

Όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο Αγιάς:

“Αποφασίζεται το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Παιδικού Σταθμού του Δήμου Αγιάς, για αύριο Πέμπτη 7/9/2023, κατόπιν εξαιρετικά επείγουσας ειδοποίησης (112) που λάβαμε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ότι τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν από τις βραδινές ώρες τις Δευτέρας 4/9/2023 την περιοχή μας με μεγάλο ύψος βροχής ως αποτέλεσμα της κακοκαιρίας «Daniel», εξακολουθούν να ισχύουν”.

Να σημειώσουμε ότι αυτές τις ημέρες στα σχολεία όλης της χώρας προσέρχονται κανονικά οι εκπαιδευτικοί και επίσης διενεργούνται οι επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.

22.42  Hellenic Train : Αναστολή δρομολογίων την Πέμπτη 

Δεν θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC-50/51, IC-52/53, IC-60/61 & 882/887 σύμφωνα με ενημέρωση της Ηellenic Train .

Τα δρομολόγια αναστέλλονται λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων, της διακοπής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ Λειανοκλαδίου - Λάρισας, και των περιορισμών στις μετακινήσεις στην Εθνική Οδό.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο, όπως ανακοινώνονται από τις αρμόδιες αρχές, και θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση.Ευχαριστούμε το επιβατικό κοινό για την κατανόηση. Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Hellenic Train.

 22.41 Μήνυμα του 112 σε βρίσκονται σε εργατικές κατοικίες στην Αγία Βαρβάρα Αλμυρού για απομάκρυνση προς το δημαρχείο Αλμυρού

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

Keywords
Τυχαία Θέματα
Live - Κακοκαιρία Daniel, Σαρωτικό,Live - kakokairia Daniel, sarotiko