Live: Μάχες στο κέντρο του Κιέβου, ρωσική επίθεση με πυραύλους σε πόλεις της Ουκρανίας

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας εξαπέλυσαν το πρωί του Σαββάτου συντονισμένες επιθέσεις με πυραύλους και πυροβολικό σε πόλεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Κίεβου, όπου διεξάγονται σκληρές οδομαχίες με ανταλλαγή πυρών κοντά σε κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο της πόλης.

Οι ουκρανικές αρχές έχουν καλέσει τους πολίτες να βοηθήσουν στην υπεράσπιση του Κιέβου από τις ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν την Πέμπτη, σε αυτό που εξελίσσεται στη χειρότερη ευρωπαϊκή κρίση ασφάλειας των τελευταίων δεκαετιών.

Παρακολουθείστε live

στην HuffPost όλες τις εξελίξεις από το ουκρανικό μέτωπο.

22:36 10 Έλληνες νεκροί στην Ουκρανία - Ακόμη 4 ομογενείς έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Σαρτανά


Μεγαλώνει ο κατάλογος των Ελλήνων ομογενών της Ανατολικής Ουκρανίας που έχασαν τη ζωή τους σήμερα έπειτα από ρωσικούς βομβαρδισμούς.Το χωριό Σαρτανά δέχτηκε ανελέητο σφυροκόπημα από αέρος - χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για βολές πυροβολικού, βλήματα που ελήφθησαν από μαχητικά αεροσκάφη ή για βολές από τα ρωσικά πλοία που κινούνται στην Αζοφική θάλασσα - έχασαν τη ζωή τους ακόμη τέσσερις Έλληνες ομογενείς.

22: 33 Έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ για τρίτο πακέτο κυρώσεων, στο τραπέζι η αποσύνδεση της Μόσχας από το SWIFT

Σε στοχευμένες κινήσεις προχωρά η Δύση η οποία έχει πάρει θέση μάχης ενώ η Ρωσία ενισχύει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις. Τη στιγμή που ολοένα και περισσότερες χώρες συντάσσονται υπέρ της αποσύνδεσης της Μόσχας από το παγκόσμιο σύστημα πληρωμών, την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Συγκαλώ διακτυακή συνάντηση υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αύριο στις 18.00 για υιοθέτηση περαιτέρω μέτρων με σκοπό την υποστήριξη της Ουκρανίας, ενάντια στην επιθετικότητα της Ρωσίας. Θα προτείνω πακέτο έκτακτης βοήθειας για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, για να τις υποστηρίξω στον ηρωικό τους αγώνα», το μήνυμα του εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

I am convening a virtual meeting of EU Foreign Ministers tomorrow at 18.00 to adopt further measures in support of #Ukraine, against aggression by #Russia.

I will propose a package of emergency assistance for the Ukrainian armed forces, to support them in their heroic fight.

— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) February 26, 2022

22:30 Τηλεφωνική συνομιλία πάπα Φραγκίσκου- Ζελένσκι

Η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αγία Έδρα έκανε γνωστό μέσω του Twitter ότι ο πάπας Φραγκίσκος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

22:05  Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την δολοφονία από αέρος τεσσάρων ομογενών στο χωριό Σαρτανά στην Ανατολική Ουκρανία

Οι συνεχιζόμενες από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων στο χωριό Σαρτανά οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον 4 ομογενών. Τις καταδικάζουμε απερίφραστα & καλούμε τη

Keywords
Τυχαία Θέματα