O πρωταγωνιστικός ρόλος της ψηλής μπότας τον φετινό χειμώνα

Αν έπρεπε να αναφέρουμε ένα και μόνο ένα στυλιστικό κομμάτι από την ταινία Pretty Woman που σάρωσε τα κινηματογραφικά ταμεία τη δεκαετία του 1990, αυτό δεν θα ήταν άλλο από τις πανύψηλες μπότες της Τζούλια Ρόμπερτς, που αναδείκνυαν τα υπέροχα πόδια της και την κρατούσαν ζεστή στο κρύο της Νέας Υόρκης. Εκείνη την χρονιά τα καταστήματα υπόδησης γέμισαν με ψηλές μπότες πάνω από το γόνατο και κάθε κορίτσι που σεβόταν

τους νόμους της μόδας όφειλε να έχει στην ντουλάπα του τουλάχιστον ένα μαύρο ζευγάρι. 

Από την Τζούλια Ρόμπερτς του ’90 στο σήμερα όπου η Ριάνα, η Ζεντάγια, η Χέιλι Μπίπερ, η Κένταλ Τζένερ είναι μερικά από τα διάσημα μοντέλα, που φόρεσαν τις ψηλές μπότες, ακολουθώντας τις προσταγές των οίκων που τις επανέφεραν στη μόδα. Bottega Veneta, Isabel Marant, Proenza Shouler  παρουσίασαν στις κολεξιόν τους ρούχα συνδυασμένα με ψηλές μπότες και έκλεψαν τις εντυπώσεις. 

Πως να συνδυάσουμε τις ψηλές μπότες 

Αναμφισβήτητα οι ψηλές μπότες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα υποδήματα του φετινού χειμώνα. Μεταμορφώνουν και αναβαθμίζουν το στυλ, ακόμα κι αν τα κομμάτια ένδυσης που θα επιλέξουμε είναι πολύ απλά. Ένα στενό τζιν ή ένα κολάν με ένα πουλόβερ αναδεικνύονται αμέσως με ένα ωραίο ζευγάρι ψηλές μπότες. Ταιριάζουν υπέροχα με μίνι φούστες και φορέματα, με μακριά ρούχα με ανοίγματα, με κοντά μπόμπερ τζάκετς, με σακάκια ή μακριές καμπαρντίνες. Μπορούμε να τις φοράμε καθημερινά αν επιλέξουμε χαμηλό τετράγωνο ή φλατ τακούνι, ενώ τις αφήνουμε μόνο για τις βραδινές μας εμφανίσεις αν διαλέξουμε μπότες με τακούνι στιλέτο. 

Πολύ πριν την Τζούλια Ρόμπερτς

Οι ψηλές μπότες μπήκαν στον χώρο της μόδας όταν ο Γάλλος σχεδιαστής Ροζέ Βιβιέ στον οποίο οφείλουμε και τη γόβα στιλέτο, σχεδίασε το 1961 τις πρώτες μπότες που αγκάλιαζαν τον μηρό. Δύο χρόνια μετά ο Ιβ Σεν Λοράν παρουσίασε στη χειμερινή κολεξιόν του ψηλές μπότες και αποθεώθηκε. Το σύνθημα είχε δοθεί και οι ψηλές μπότες δεν άργησαν να γίνουν μέρος του παιχνιδιού της μόδας.  Αρχικά λατρεύτηκαν από τις πρωταγωνίστριες των κινηματογραφικών ταινιών με πρώτη και καλύτερη την Μπριζίτ Μπαρντό  και στη συνέχεια βγήκαν στους δρόμους. Η ψηλή μπότα ταυτίστηκε με τον γυναικείο δυναμισμό, την απελευθέρωση στο στυλ και την εκκεντρική εμφάνιση. Αγαπημένοι συνδυασμοί της εποχής ήταν με μινι φούστες και  ντραπέ φορέματα.  

Πριν φύγεται...Η τάση της εβδομάδας: Η επιστροφή της μπαλαρίναςΤο λευκό πουκάμισο αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στις φθινοπωρινές μας εμφανίσεις«Πρέπι» στυλ: τα πρέπει της ένδυσης με μια φρέσκια ματιά και πώς θα το καταφέρουμε
Keywords
Τυχαία Θέματα
O πρωταγωνιστικός ρόλος της ψηλής μπότας τον φετινό χειμώνα,