Αεροπλανοφόρο-«φάντασμα»: Εξερευνώντας το εγκαταλελειμμένο σοβιετικό «Μινσκ»

Το εγκαταλελειμμένο σοβιετικό αεροπλανοφόρο «Μινσκ», που βρίσκεται πλέον στην Κίνα, είναι ο προορισμός εξερευνητικής «αποστολής» του καναλιού Exploring the Unbeaten Path στο YouTube, που ασχολείται με παλιές, εγκαταλελειμμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, πλοία, βιομηχανικές εγκαταστάσεις κ.α.

Το «Μινσκ» ήταν το δεύτερο αεροπλανοφόρο της κλάσης «Κίεβο» (χαρακτηρίζονταν ως βαριά καταδρομικά αεροσκαφών). Τέθηκε σε υπηρεσία το 1978 και υπηρέτησε στο σοβιετικό και μετά στο ρωσικό ναυτικό. Τη δεκαετία του

1990, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, αποσύρθηκε από την υπηρεσία και πωλήθηκε για παλιοσίδερα σε νοτιοκορεατική εταιρεία, ωστόσο μετά πωλήθηκε σε κινεζική. Γλίτωσε ξανά τη μετατροπή σε παλιοσίδερα μετατρεπόμενο σε σκάφος- θεματικό πάρκο στην Κίνα, ωστόσο αργότερα η εταιρεία πτώχευσε και το πλοίο τέθηκε σε δημοπρασία. Μετά από αλλαγές ιδιοκτητών, ρυμουλκήθηκε στον νέο του προορισμό για ανακαίνιση, λόγω της μείωσης του αριθμού των επισκεπτών μετά το 2006. Η ανακαίνιση καθυστέρησε πολύ, ωστόσο σύμφωναμε το Exploring the Unbeaten Path εργασίες έχουν πλέον αρχίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αεροπλανοφόρο-φάντασμα, Εξερευνώντας, Μινσκ,aeroplanoforo-fantasma, exerevnontas, minsk