Αυστραλία: Η αστυνομία συνέλαβε έναν 15χρονο για την επίθεση με μαχαίρι στον επίσκοπο

Αστυνομικοί φυλάνε σκοπιά έξω από μια εκκλησία όπου ένας επίσκοπος και εκκλησιαζόμενοι φέρονται να μαχαιρώθηκαν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, Δευτέρα 15 Απριλίου 2024.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών ένας επίσκοπος με πολλούς ακολούθους διαδικτυακά, σε μια επίθεση με μαχαίρι κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας σε μια εκκλησία σε ένα προάστιο του Σίδνεϊ σήμερα, έγινε γνωστό από την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες, ένα περιστατικό που προκάλεσε συγκρούσεις μεταξύ οργισμένων κατοίκων και της αστυνομίας.

Ήταν η δεύτερη επίθεση με μαχαίρι σε μόλις 3 ημέρες, αφότου

έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση με μαχαίρι σε ένα εμπορικό κέντρο στην περιοχή Μπόντι.

Ο επίσκοπος Μαρ Μαρί Εμάνουελ της ασσυριακής εκκλησίας Christ The Good Shepherd Church εκφωνούσε ένα κήρυγμα κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας σήμερα, όταν ένας άνδρας κατευθύνθηκε προς εκείνον και τον μαχαίρωσε, σύμφωνα με ένα βίντεο από το περιστατικό, το οποίο καταγράφηκε κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής σύνδεσης στη σελίδα της εκκλησίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τρομοκρατημένοι πιστοί ούρλιαζαν την ώρα που ο άγνωστος άνδρας μαχαίρωνε τον ιερέα αρκετές φορές στο κεφάλι και το στήθος, όπως δείχνουν τα βίντεο. Οι αρχές δεν προκρίνουν προς το παρόν κανένα κίνητρο για την επίθεση.

#BreakingNow Christian preacher gets stabbed in Sydney! Absolutely insane. https://t.co/BfKfo4JIku

— Remington Ph.D (@smotri_media) April 15, 2024

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε έναν 15χρονο επί τόπου και αναγκάστηκε να τον κρατήσει στον ναό του Ουάκελι, ένα προάστιο σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων δυτικά του κέντρου του Σίδνεϊ, για τη δική του ασφάλεια, αφότου ένα οργισμένο πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από τον ναό και ζήτησε από τις αρχές να τον φέρουν έξω.

BREAKING: Christians in Australia RISING UP pic.twitter.com/GaDfzsC7Qb

Jack Poso
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυστραλία, 15χρονο,afstralia, 15chrono