Αυτοί είναι οι ισχυρότεροι στρατοί του κόσμου για το 2024

Concept of global arms race

Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα διαθέτουν εν έτει 2024 τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην έβδομη θέση, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη στρατιωτικής ισχύος της Global Firepower, έναν ετησίως επικαιροποιημένο, βασισμένο σε στατιστικά στοιχεία ιστοτόπο που παρακολουθεί τις πληροφορίες και τις εξελίξεις σχετικές με την άμυνα.

Η Global

Firepower κατέταξε 145 χώρες συνολικά, αξιολογώντας τες με βάση τις στρατιωτικές τους δυνατότητες. 

Οι ΗΠΑ κατέλαβαν την πρώτη θέση μεταξύ των 145 χωρών που αναλύθηκαν, ακολουθούμενες από τη Ρωσία στη δεύτερη θέση και την Κίνα στην τρίτη. Οι ΗΠΑ σημείωσαν βαθμολογία 0,0699 (όσο χαμηλότερη τόσο το καλύτερο), με τη Ρωσία να ακολουθεί με μικρή διαφορά με 0,0702 και την Κίνα με 0,0706.

Η Ινδία έχει τον τέταρτο ισχυρότερο στρατό και ακολουθεί η Νότια Κορέα, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο κατέλαβε την έβδομη θέση. Στην έκτη θέση βρίσκεται η Ιαπωνία ενώ στην όγδοη η γειτονική Τουρκία (0,1697) και μάλιστα με άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Πέμπτη είναι η Νότια Κορέα ενώ η Βόρεια Κορέα καταλαμβάνει μόλις την 36η θέση, πιο κάτω και από την Ελλάδα που βρίσκεται στην 32η θέση της κατάταξης (0,4349). 

Keywords
Τυχαία Θέματα