Αγκάλιασε τις χάρτινες συσκευασίες με μη αποσπώμενα καπάκια για να βοηθήσεις τον πλανήτη!

Γνώριζες ότι το 1/3 των πλαστικών συσκευασιών δεν συλλέγεται με αποτέλεσμα το πλαστικό να παίρνει σε κάποιες περιπτώσεις εκατοντάδες χρόνια για να αποσυντεθεί; Η πλαστική ρύπανση είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που δεν γνωρίζει σύνορα, αλλά ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη, επιβαρύνοντας το οικοσύστημα και κατ΄επέκταση εμάς τους ίδιους. 

Μπορούμε εμείς να κάνουμε κάτι;

Ναι. Πως; Κάνοντας βιώσιμες επιλογές για να μειώσουμε το πλαστικό αποτύπωμα που αφήνει ο καθένας μας ξεχωριστά.

Σε αυτή τη λογική κινείται η κορυφαία εταιρεία

λύσεων επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων, Tetra Pak, βραβευμένη ως European Climate Leader 2023 από τους Financial Times, η οποία εδώ και 40 χρόνια δημιουργεί προϊόντα που σέβονται το περιβάλλον. Ανάμεσα σε αυτά είναι και οι χάρτινες συσκευασίες με μη αποσπώμενα καπάκια.

Πώς προστατεύεις τον πλανήτη επιλέγοντας συσκευασίες με μη αποσπώμενα καπάκια;Τα καπάκια αυτά μένουν πάνω στη συσκευασία και ανακυκλώνονται μαζί της. Έτσι, μειώνονται τα πλαστικά απορρίμματα.Τα νέα καπάκια, αφού ανακυκλωθούν, μετατρέπονται σε άλλα χρήσιμα προϊόντα όπως γλάστρες, χαρτοπετσέτες και πολλά άλλα.Συμβάλλεις κι εσύ στην αποφυγή περιβαλλοντικής ζημιάς, που διαφορετικά θα κόστιζε 22 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2030 και εκπομπής 3,4 εκατομμυρίων τόνων ισοδύναμου CO2 έως το 2030 (πηγήEuropeanCommission: Single-useplastics: NewEUrulestoreducemarinelitter).

Επίλεξε χάρτινες συσκευασίες με μη αποσπώμενα καπάκια για να συμβάλλεις κι εσύ στη μείωση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος!

Πριν φύγετε...Πόσες φορές πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις τσάντες πολλαπλών χρήσεωνΕπτά εγκληματικά και κοστοβόρα λάθη που διαπράττουμε στην χρήση του ψυγείου μαςΤο μεγάλο λάθος που κάνουμε την ώρα του ντους εκτοξεύοντας τον λογαριασμό του ρεύματος
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγκάλιασε,agkaliase