Ακυρώθηκε η δοκιμαστική πτήση με το σκάφος της Boeing λόγω ελαττωματικής βαλβίδας

Η Boeing διέκοψε την πρώτη εκτόξευση του νέου διαστημικού σκάφους με πλήρωμα, λόγω προβλήματος στη βαλβίδα του πυραύλου.

Η εκτόξευση ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Δευτέρας και διεκόπη, μόλις δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη αποβίβαση.

Ένας μηχανικός της United Launch Alliance, ο Dillon Rice, είπε ότι το πρόβλημα αφορούσε μια βαλβίδα εκτόνωσης οξυγόνου στο πάνω στάδιο του πυραύλου Atlas της εταιρείας.

Δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση για

το πότε η ομάδα θα προσπαθήσει ξανά να επιχειρήσει την εκτόξευση που αφορά στην παραμονή δύο αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για μια εβδομάδα. Η χθεσινή αναβολή ήταν η τελευταία σε μια σειρά καθυστερήσεων που έχει πάει πίσω επί χρόνια το διαστημικό πρόγραμμα της Boeing και τη συνεργασία της με τη NASA.

«Σε μια κατάσταση όπως αυτή, αν δούμε ότι τα δεδομένα διαφοροποιούνται σε σχέση με όσα γνωρίζουμε, τότε απλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ρισκάρουμε με το πιο πολύτιμο φορτίο μας», είπε ο Rice. Μέσα σε λίγα λεπτά, το Starliner, το νέου τύπου διαστημικό σκάφος της Boeing επέστρεψε στην εξέδρα εκτόξευσης στο διαστημικό σταθμό Κανάβεραλ, αναφέρει ο Guardian.

Η NASA προσέλαβε την Boeing και τη SpaceX πριν από μια δεκαετία για να μεταφέρουν αστροναύτες από και προς τον διαστημικό σταθμό μετά το τέλος του προγράμματος λεωφορείων, πληρώνοντας στις ιδιωτικές εταιρείες δισεκατομμύρια δολάρια.

Η SpaceX δραστηριοποιείται στον κλάδο των διαστημικών «ταξί» από το 2020. Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του Starliner, χωρίς πλήρωμα, το 2019 κατέληξε σε λάθος τροχιά και απέτυχε να φτάσει στον διαστημικό σταθμό, αναγκάζοντας την Boeing να επαναλάβει την επίδειξη προτού συμπεριλάβει αστροναύτες.

Μια δεύτερη προσπάθεια σχεδιαζόταν για τον Αύγουστο του 2021, αλλά καθυστέρησε και πάλι μέχρι τον Μάιο του 2022, λόγω προβλήματος με το σύστημα πρόωσης.

Όταν τελικά το Starliner εκτοξεύθηκε, κατάφερε να ολοκληρώσει την πλήρη αποστολή του, αλλά στη συνέχεια εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με την απόδοση ορισμένων προωθητών και του συστήματος ψύξης του σκάφους.

Η διόρθωση αυτών των σφαλμάτων και των πρόσθετων ζητημάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια της καλωδίωσης και των αλεξίπτωτων, προκάλεσαν την καθυστέρηση της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης με πλήρωμα - μέχρι σήμερα, που ματαιώθηκε ξανά.

Related...James Webb: Το τηλεσκόπιο της NASA κατέγραψε τη «χαίτη» από το Νεφέλωμα της ΑλογοκεφαλήςΗ NASA στο «κυνήγι» του αστεροειδούς που θα μας κάνει όλους ζάμπλουτους στη Γη«Μυστηριώδες» αντικείμενο στη Σελήνη φωτογραφήθηκε από διαστημόπλοιο της NASA (Εικόνες)
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακυρώθηκε, Boeing,akyrothike, Boeing