Αλέξης Γεωργούλης: Επώνυμη καταγγελία για «βαριά ποινικά αδικήματα» σε βάρος του το 2020

Καταγγελία για «βαριά ποινικά αδικήματα» σε βάρος του ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, έγινε στις βελγικές αρχές το 2020 και προσωποποιήθηκε το 2020,σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης. Ο ίδιος, πάντως, κάνει λόγο για «καταφανώς ψευδή κατηγορία».

Το θέμα πλέον βρίσκεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά η διαδικασία μέχρι να ληφθεί απόφαση να αρθεί ή όχι ασυλία μπορεί να διαρκέσει από

2-3 μήνες, εκτός αν ασκηθεί πίεση να επισπευθεί.

Παπαδημούλης: Μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση

Ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωομάδα μας αντέδρασαν ακαριαία, μόλις μάθαμε την καταγγελία κατά του ΕΒ Γεωργούλη. Η υπόθεση θα κριθεί από τις Βελγικές αρχές με τις νόμιμες διαδικασίες. Μάλιστα ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας.

Ο @syriza_gr και η Ευρωομάδα μας αντέδρασαν ακαριαία, μόλις μάθαμε την καταγγελία κατά του ΕΒ Γεωργούλη. Η υπόθεση θα κριθεί από τις Βελγικές αρχές με τις νόμιμες διαδικασίες. Απαράδεκτη η δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας. Μηδενική ανοχή στην σεξουαλική παρενόχληση!

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) April 18, 2023

Επίσης ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι κατά την κρίση του επιχειρείται να δοθεί στο θέμα μια πολιτική-κομματική διάσταση και να οξυνθούν οι σχέσεις του

Keywords
Τυχαία Θέματα