ΑΜΜΟΑ: Κάτι παραπάνω από μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών

Αν για κάποιους οι διακοπές είναι ένας τρόπος να ξεφύγουν από την καθημερινότητα για λίγες μέρες και για κάποιους άλλους να συνδυάσουν αυτή την απόδραση με μοναδικές δραστηριότητες αναψυχής και χαλάρωσης, η σύνθεση και των δύο περιπτώσεων οδηγεί στο AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort, κοντά στη Νικήτη, στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Κι επειδή «σαν τη Χαλκιδική

δεν έχει», όπως συνηθίζουν να λένε οι ντόπιοι αλλά και όσοι την επισκέπτονται, οφείλουν και οι υπόλοιποι να δοκιμάσουν στην πράξη αν αυτό που υποστηρίζουν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα ή απλά αποτελεί μια μέθοδο έλξης. 

Εχοντας επισκεφθεί όχι μία αλλά πολλές φορές τη Χαλκιδική, αυτή η έλξη έχει γίνει μόνιμη, σε βαθμό εξάρτησης που με οδήγησε, αυτή τη φορά, στο AMMOA.

Συνήθως όταν περιγράφεις έναν τόπο, ένα μέρος που πηγαίνεις, αναφέρεσαι στη φύση, στη θάλασσα και στο βουνό, στις γεύσεις που δοκιμάζεις, στις υποδομές που διαπιστώνεις, στο κατάλυμα και στην περιοχή, στις εμπειρίες που βιώνεις.

Ε, λοιπόν, όλα αυτά βρίσκονται συμπυκνωμένα στο AMMOA, στο οποίο βρήκα όχι μόνο όλα αυτά που περίμενα από ένα συγκρότημα φιλοξενίας υψηλού επιπέδου, αλλά και πολλά περισσότερα. 

Πήγα με αυτοκίνητο, διότι τώρα με τους σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους, το ταξίδι είναι μια ευχάριστη περιπέτεια, συζητώντας με τον δικό σου άνθρωπο, διότι, εδώ που τα λέμε, με τη δουλειά δεν έχεις και πολλές ευκαιρίες να κουβεντιάσεις για όλα. Προτείνω το αυτοκίνητο για ταξίδι με οικογένεια ή και φίλους. Διαφορετικά, με αεροπλάνο απλά η διαδικασία μειώνεται χρονικά, αλλά οδηγεί ακριβώς στον ίδιο προορισμό: στην πανέμορφη, αμμώδη παραλία Αγίου Ιωάννη στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Το AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort δημιουργήθηκε ακριβώς για να καλύψει και τις πιο ξεχωριστές απαιτήσεις όσων φιλοξενεί. Γι αυτό και το επέλεξα, επειδή είμαι άνθρωπος που γυρίζει και μυρίζει, που ζει τον τόπο και δεν πηγαίνει απλά για να κοιμηθεί κάπου διαφορετικά, που μαθαίνει και βιώνει εμπειρίες.

Η διαμονή μου είχε προγραμματιστεί σε ένα από τα 179 δωμάτια και bungalows με ιδιωτική πισίνα που διαθέτει το συγκρότημα και έπειτα από την τακτοποίηση των αποσκευών –που δεν ήταν και λίγες- η πείνα από το ταξίδι έπρεπε να… καταπολεμηθεί άμεσα. Κι από όρεξη άλλο τίποτα!

Το Κύμα ήταν η πρώτη επιλογή, όχι το θαλασσινό αλλά το παραθαλάσσιο εστιατόριο του AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort. Επιλέξαμε κάτι… ελαφρύ, διότι το δεύτερο μπάνιο της χρονιάς δεν κρατιόταν. Λευκός ταραμάς, καπνιστή μελιτζάνα, κολοκυθάκια με τζατζίκι, baby καλαμαράκια και χταπόδι λιαστό, ατάκτως ερριμμένα στο τραπέζι καταναλώθηκαν με ηρεμία, όπως ήρεμο ήταν και το νερό μπροστά μας, στην παραλία.

Οι πρώτες ώρες διακοπών μόλις είχαν αρχίσει με τον καλύτερο τρόπο. 

Μετά την απαιτούμενη χαλάρωση, ήρθε και η βουτιά στον Τορωναίο κόλπο και έπειτα καταστρώθηκε το σχέδιο.

Τι θα κάνουμε στη συνέχεια, που θα πάμε, τι θα δούμε, διότι όπως είπα, για μένα, διακοπές σημαίνουν όχι μόνο ξάπλα σε πολυθρόνα, φαγητό, βουτιά και σπα, που χρειάζονται και τα κάνω, αλλά και βόλτα τριγύρω, να παίξω και λίγο μπάσκετ να ξεμουδιάσω. Αλλοι μπορεί να προτιμήσουν τένις, μπιτς βόλεϊ ή και γκολφ.

Και στο AMMOA δε σε αφήνουν να πλήξεις. Οι επιλογές είναι πολλές που δημιουργούν έναν ευχάριστο πονοκέφαλο. Γευσιγνωσία ελιάς Χαλκιδικής - Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, οινογνωσία στο Κτήμα Γεροβασιλείου (λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη), μαθήματα αυθεντικής ελληνικής κουζίνας, πώς να φτιάξεις το δικό σου κοκτέιλ και να μαζέψεις φρούτα και λαχανικά – όλα μέσα στο ΑΜΜΟΑ, να μυηθείς στην τέχνη του μελισσοκόμου, να απολαύσεις πικ-νικ στην παραλία ή έξω από το ΑΜΜΟΑ, να ψαρέψεις με βάρκα ή να κάνεις μια κρουαζιέρα με γιοτ, θαλάσσια σπορ, αλλά και κάτοψη της περιοχής από ψηλά με ελικόπτερο ή μικρό αεροπλάνο.

Διαλέγεις ανάλογα το κέφι και τις αντοχές σου και ετοιμάσου για εμπειρίες. Προτίμησα τα θαλάσσια σπορ και το ψάρεμα, διότι τα υπόλοιπα λίγο πολύ τα έχω ζήσει και τα ζω, όπως τη μαγειρική, ενώ έχω και το δικό μου περιβόλι με λαχανικά.

Αυτό, πάντως, που δεν θα άφηνα για κανέναν λόγο, όσες φορές κι αν το έχω κάνει, είναι οι περιηγήσεις. Μια κάθε φορά.

Οι οργανωμένες εκδρομές από την ομάδα του ΑΜΜΟΑ είναι σχεδιασμένες στην εντέλεια. Στα Αρχαία Στάγειρα, την πατρίδα του κορυφαίου φιλοσόφου Αριστοτέλη, πήγα ξανά, όπως και στη γειτονική Αρναία, έναν ορεινό, παραδοσιακό οικισμό, στον Πολύγυρο και στις πηγές στον Ταξιάρχη.

Ηταν ευκαιρία και δεν την άφησα. Επισκέφθηκα για πρώτη φορά τη Βεργίνα, την πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας, με ξενάγηση στον επιβλητικό τάφο του βασιλιά Φιλίππου, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Υπάρχει, βέβαια, και εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, στην πλανεύτρα, στη νύμφη του Θερμαϊκού, που μια βόλτα στην παραλία και στα σοκάκια πάντα αξίζει.

Η κάθε επιστροφή στο ΑΜΜΟΑ συνοδευόταν πάντα με κάτι διαφορετικό. Στο υπερσύγχρονο κέντρο ευεξίας, βρέθηκα σε ένα κόσμο απόλυτης ανανέωσης σώματος αλλά πνεύματος μέσα από μια τεράστια ποικιλία υπηρεσιών, όπως μασάζ, θεραπείες προσώπου και σώματος, κολύμπι στη θερμαινόμενη πισίνα ή χρήση της σάουνας και του τζακούζι. 

Δοκίμασα και μαθήματα γιόγκα και πιλάτες που γίνονται σε πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα, όμως προτίμησα εξωτερικούς χώρους, ανάμεσα στα ελαιόδεντρα με φόντο τη θάλασσα.

Κι όπως είπα πριν, οι αθλητικοί χώροι σου επιτρέπουν να γυμναστείς κι αλλιώς. Το μπασκετάκι με παρέα που γνώρισα εκεί, είχε και το καλαμπούρι του, και μετά στο The Signature, στο εστιατόριο με μεσογειακή και σύγχρονη κουζίνα, αλλά το τσίπουρο τσίπουρο.

Οι μέρες πέρασαν αλλά φάνηκαν σαν μήνας που κάποτε τον είχαμε δεδομένο: έναν μήνα διακοπές λέγαμε. Όμως, τώρα που οι διακοπές κρατούν λιγότερο, κοιτάς να περάσεις τις μέρες σου με τον καλύτερο τρόπο.

Και στο AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort, αυτός ο τρόπος είναι απολαυστικός, μοναδικός, ανεπανάληπτος… μέχρι την επόμενη φορά, ξανά στο ΑΜΜΟΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα