Αγγλία - Ποδόσφαιρο: Οι σύλλογοι της Premier League ψήφισαν υπέρ του ανώτατου ορίου δαπανών

Οι σύλλογοι της Premier League έχουν κατ′ αρχήν συμφωνήσει στην εισαγωγή ενός ανώτατου όριου δαπανών (salary cap). 

Σε δημοψήφισμα, τρεις σύλλογοι ψήφισαν κατά των προτάσεων, 16 υπέρ με μία ομάδα να απέχει από την ψηφοφορία.

Η κίνηση αυτή θα αναγκάσει τους συλλόγους της κορυφαίας

κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου να περιορίζονται στις δαπάνες τους. Συγκεκριμένα το salary cap θα καθορίζεται από το ποσό των χρημάτων που εισπράττει από τα τηλεοπτικά δικαιώματα ο σύλλογος με το χαμηλότερο εισόδημα στην Premier League.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο τη Δευτέρα, ενώ περαιτέρω συζητήσεις για τις λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους του πλαφόν δαπανών, θα γίνουν πριν από τη γενική συνέλευση της λίγκας τον Ιούνιο.

Εάν εγκριθεί στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου, το νέο μοντέλο θα αντικαταστήσει τους κανονισμούς κέρδους και βιωσιμότητας που χρησιμοποιούνται στην Premier League από τη σεζόν 2025-26 και μετά.

Οι προτάσεις γίνονται σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι το πρωτάθλημα θα παραμείνει ανταγωνιστικό και δεν θα κυριαρχούν οι πλούσιοι σύλλογοι.

Οι ισχύοντες οικονομικοί κανόνες του πρωταθλήματος, βάσει των οποίων η Έβερτον και η Νότιγχαμ Φόρεστ έχουν τιμωρηθεί με αφαίρεση έξι και τεσσάρων βαθμών αντίστοιχα τη φετινή σεζόν, έχουν επικριθεί διότι ευνοούν τους συλλόγους με τα υψηλότερα έσοδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑPremier League: Νεαρό ταλέντο εντοπίστηκε και υπέγραψε σε ομάδα μέσω τεχνητής νοημοσύνηςPremier League: Η Μάντσεστερ Σίτι κατηγορείται για παραβίαση του Financial Fair PlayΜεγαλύτερο γήπεδο και μεταγραφές υπόσχεται η νέα ιδιοκτησία της Τσέλσι
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγγλία - Ποδόσφαιρο, Premier League,anglia - podosfairo, Premier League