Νεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες

17  Οκτωβρίου 2023 Αστυνομικοί στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο τρομοκράτης από την Τυνησία 

Νεκρός έπεσε από τα πυρά της αστυνομίας ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης με θύματα δύο Σουηδούς το βράδυ της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

«Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες ταυτοποιήθηκε και έχει  πεθάνει”, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Annelies Verlinden. ”Ευχαριστούμε

τις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας και την εισαγγελία για τη γρήγορη και αποφασιστική δράση τους χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί” πρόσθεσε η ίδια.

Η επίθεση έλαβε χώρα περίπου ενάμισι χιλιόμετρο της Grand Place του δημοφιλέστερου σημείου των Βρυξελλών και αρκετά κοντά στην περιοχή Sainte Catherine επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή και τουριστικά σημεία της πόλης. 

Οι Βρυξέλλες από το βράδυ της Δευτέρας βρίσκονται σε συναγερμό ενώ το επίπεδο επιφυλακής ανέβηκε από το 2 στο 3 όταν το υψηλότερο είναι το 4. Η αστυνομία καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η βελγική αστυνομία έλαβε τηλεφώνημα ότι ο Abdeslam Lassoued  45 ετών, ο οποίος φέρεται να είναι ο δράστης καθόταν σε ένα καφέ στο Schaerbeek (Σκαρμπέκ).

Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία ο τρομοκράτης τραυματίστηκε στο στήθος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο αλλά λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανθρωποκυνηγητό, Βρυξέλλες, Αστυνομικοί,anthropokynigito, vryxelles, astynomikoi