Δένδιας: Αν η Γαλλία μας ζητήσει εγγράφως Crotale για τους Ολυμπιακούς, η Ελλάδα θα συναινέσει

.

Εάν η Γαλλία διατυπώσει εγγράφως αίτημα για παροχή Crotale για την προστασία του Παρισιού κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ελλάδα θα συναινέσει, είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, από τη Θεσσαλονίκη,

στο πλαίσιο δηλώσεων μετά από συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Να επιβεβαιώσω ότι αν η Γαλλία, το προφορικό αίτημα για την παροχή Crotale για την προστασία του Παρισιού κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το διατυπώσει εγγράφως, η χώρα μας θα συναινέσει. Αλίμονο εάν εμείς, η χώρα που έχει υπογράψει – θυμίζω - Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλική Δημοκρατία, δεν βοηθήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που εκπροσωπούν ό,τι το ελληνικό στον κόσμο αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται πως στο θέμα είχε αναφερθεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, λέγοντας πως «εφόσον ζητηθεί από τους συμμάχους μας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εν προκειμένω, των Ολυμπιακών Αγώνων, κάποια συγκεκριμένη συνδρομή η οποία δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την αμυντική ικανότητα της χώρας, αυτό θα γίνει, αλλά πάντοτε κατόπιν συντονισμού και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών. Αλλά μιλάμε πάντα, το ξεκαθαρίζω, για περιορισμένο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και σε όσα επανέρχονται κατά καιρούς σχετικά με παραχώρηση ελληνικών συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία (υπενθυμίζεται πρόσφατο δημοσίευμα των FT περί πιέσεων στην Ελλάδα και την Ισπανία για Patriot και S-300), τονίζοντας πως «δεν θα μεταφερθούν Patriot, δεν θα μεταφερθούν S-300. Η χώρα δεν πρόκειται να στερηθεί αυτά τα οποία είναι απαραίτητα για την άμυνά της και την προστασία των καίριων συμφερόντων της πατρίδας μας. Νομίζω είναι καλό αυτό να το κλείσουμε».

Σημειώνεται πως στο θέμα είχε αναφερθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία ούτε Patriot, ούτε S-300, αν και ζητήθηκε κάτι τέτοιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα