Δημοσκόπηση: Η κυβέρνηση Νετανιάχου ευθύνεται για τη σφαγή, λένε 4 στους 5 Εβραίοι Ισραηλινοί

Τέσσερις στους πέντε Εβραίοι Ισραηλινοί θεωρούν ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ευθύνονται για τη μαζική εισβολή τρομοκρατών της Χαμάς και τη σφαγή που ακολούθησε στο νότιο Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dialog Center που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Όπως αναφέρει η Jerusalem Post, στη συντριπτική τους πλειονότητα (86%) οι ερωτηθέντες, καθώς και το

79% των υποστηρικτών του συνασπισμού, είπαν ότι η αιφνιδιαστική επίθεση από τη Γάζα συνιστά αποτυχία της ηγεσίας της χώρας, ενώ το 92% είπε πως ο πόλεμος προκαλεί άγχος.

Επιπλέον, το 94% θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη για την έλλειψη προετοιμασίας ως προς την ασφάλεια η οποία οδήγησε στην επίθεση στα νότια, με το 75% να θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στο πλαίσιο της οποίας ρωτήθηκαν 620 Εβραίοι Ισραηλινοί ανά τη χώρα, η πλειονότητα θεωρεί ότι ο Νετανιάχου θα έπρεπε να παραιτηθεί μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης «Ασπίδες Σιδήρου». Ένα 56% είπε ότι ο Νετανιάχου πρέπει να παραιτηθεί στο τέλος του πολέμου, με το 28% των ψηφοφόρων του συνασπισμού να ασπάζονται αυτή την άποψη.

Four out of five Jewish Israelis believe the government and Prime Minister Benjamin Netanyahu are to blame for the mass infiltration of Hamas terrorists and the massacre of Israel's South, a new Dialog Center poll released today found.

Read more>>>https://t.co/arEiYwVqbn

— The Jerusalem Post (@Jerusalem_Post) October 12, 2023ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Ασπρόπυργος: Πέντε συλλήψεις για τη δολοφονία 35χρονου - Πώς έφθασαν στους δράστες οι αρχέςΗ «ντροπιαστική» πρώτη διαγωνιζόμενη Μις Υφήλιος του ΠακιστάνΟ πιο -ΣΥΡΙΖΑ - πεθαίνεις Στέφανος
Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση, Νετανιάχου, 5 Εβραίοι Ισραηλινοί,dimoskopisi, netaniachou, 5 evraioi israilinoi