Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες ξεπερνά η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με δέκα ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμού του ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ
συγκεντρώνει το 27,5% έναντι του 17,5% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 7,5% και ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ με 5,5% αμφότερα. Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη συγκεντρώνει ποσοστό 3,5% ενώ εκτός Βουλής -σύμφωνα με την δημοσκόπηση- μένουν ΑΝΕΛ (2%) και Το Ποτάμι (1,5%).

Όσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, δημοφιλέστερος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 22% και ακολουθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με 19%.

Να σημειώσουμε ότι το 81% των πολιτών φοβάται ότι τα πράγματα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης είναι σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες (85,5%).

Ακόμα το 72,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από την συγκυβέρνηση.

Με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από τις ελληνικές αρχές διαφωνεί το 66% των πολιτών την ώρα που, απολύτως, συμφωνούν μόνο 7 στους 100 Έλληνες.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων εμφανίζεται καχύποπτη και σε ο,τι αφορά τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς το 64% να θεωρεί πως πίσω από την διαδικασία υποκρύπτονταν πολιτικές σκοπιμότητες.

Τέλος, απαισιόδοξο ως προς τα οικονομικά του νοικοκυριού εμφανίζεται το 62% των ερωτηθέντων την ώρα που, μόλις το 1% εκτιμά πως σίγουρα θα δει βελτίωση μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα