Τι λέει ο ισραηλινός στρατός για την επιχείρηση στο νοσοκομείο Σίφα της Γάζας, πόσοι άνθρωποι είναι εκεί

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) διεξάγουν «ακριβή και στοχευμένη» επιχείρηση κατά της Χαμάς σε συγκεκριμένη περιοχή στο νοσοκομείο Σίφα, με βάση «πληροφορίες και επιχειρησιακή αναγκαιότητα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για την έφοδο στο νοσοκομείο Σίφα, το μεγαλύτερο της Γάζας, όπου το Ισραήλ λέει ότι κρύβεται αρχηγείο της Χαμάς.

«Οι IDF διεξάγουν χερσαία επιχείρηση στη Γάζα για να ηττηθεί η Χαμάς και να διασωθούν οι όμηροι. Το Ισραήλ είναι σε πόλεμο με τη Χαμάς,

όχι με τους αμάχους στη Γάζα. Οι δυνάμεις των IDF έχουν ιατρικές ομάδες και αραβόφωνους, που έχουν περάσει ειδική εκπαίδευση για να ετοιμαστούν για αυτό το πολύπλοκο και ευαίσθητο περιβάλλον, με σκοπό να μην βλάπτονται άμαχοι που χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς ως ανθρώπινες ασπίδες. Τις τελευταίες εβδομάδες οι IDF έχουν προειδοποιήσει δημόσια επανειλημμένα πως η συνεχιζόμενη στρατιωτική χρήση θέτει σε κίνδυνο το καθεστώς προστασίας του υπό το διεθνές δίκαιο, και έδωσαν επαρκή χρόνο για να σταματήσει αυτή η παράνομη χρήση του νοσοκομείου. Χθες οι IDF ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές στη Γάζα για άλλη μια φορά πως όλες οι στρατιωτικές δραστηριότητες εντός του νοσοκομείου πρέπει να σταματήσουν εντός 12 ωρών. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη. Οι IDF επίσης επέτρεψαν μεγάλης κλίμακας εκκενώσεις του νοσοκομείου και διατήρησαν τακτικό διάλογο με τις αρχές του νοσοκομείου. Καλούμε όλους τους τρομοκράτες που είναι παρόντες στο νοσοκομείο να παραδοθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα