Εικόνες αποκάλυψης: Σεισμοί, πλημμύρες και τυφώνες συγκλόνισαν τον κόσμο τον τελευταίο μήνα

Οι φυσικές καταστροφές γίνονται όλο και πιο συχνές τα τελευταία χρόνια, με τουλάχιστον πέντε απροσδόκητα φυσικά φαινόμενα να εμφανίζονται για πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα.

Δεδομένου ότι τα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαίωσαν ότι το παράθυρο για την αναστροφή των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής έκλεινε τον Αύγουστο, ένας αυξανόμενος αριθμός φυσικών καταστροφών φαίνεται ότι υπογράμμισε την σοβαρότητα του πιεστικού ζητήματος.

Ακολουθεί μια λίστα με τις πιο πρόσφατες καταστροφές σε όλο τον κόσμο.

1. Ο σεισμός της Αυστραλίας

Ένας

σεισμός στη Μελβούρνη στις 22 Σεπτεμβρίου, ταρακούνησε την Αυστραλία, μια χώρα που δεν είναι γνωστή για τους σεισμούς της.

Με μέγεθος 5,9 Ρίχτερ, ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 6,5 μιλίων, πράγμα που σημαίνει ότι κτίρια υπέστησαν ζημιές γύρω από την πόλη. Ευτυχώς δεν υπήρξαν αναφορές για θανάτους ή σοβαρούς τραυματισμούς.

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στη νοτιοανατολική Αυστραλία και στις γειτονικές πολιτείες της Νότιας Αυστραλίας και της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Υπήρξαν επίσης δύο μετασεισμοί, ο ένας 4,0 και ο άλλος 3,1 Ρίχτερ.

Η χώρα βρίσκεται στο κέντρο μιας από τις τεκτονικές πλάκες της Γης, πράγμα που σημαίνει ότι αντιμετωπίζει αυτό το είδος καταστροφών μόνο μία φορά τη δεκαετία.

Ο τελευταίος σεισμός ήταν το 2016.

Η Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης προέτρεψε το κοινό να αποφύγει την οδήγηση και να αναμένει μετασεισμούς.

2. Έκρηξη του ηφαιστείου Λα Πάλμα

Ένας μικρός σεισμός στις 19 Σεπτεμβρίου προηγήθηκε μιας μεγάλης έκρηξης από το ηφαίστειο στο όρος Cumbre Vieja, στο Ισπανικό Κανάριο Νησί Λα Πάλμα.

Τα κύματα λάβας που φτάνουν έως και έξι μέτρα σε ύψος έχουν ταξιδέψει σε όλο το νησί και έχουν πλέον καταπιεί 380,5 στρέμματα γης.

Περισσότερα από εκατό σπίτια έχουν καταστραφεί μέχρι στιγμής, ενώ πάνω από 6.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή, εγκαταλείποντας τις περιουσίες τους.

Το ηφαίστειο δεν είχε εκραγεί εδώ και 50 χρόνια, αν και η ροή της λάβας είναι πιο αργή από ό, τι είχαν προβλέψει οι ειδικοί.

Ωστόσο, αν φτάσει στον Ατλαντικό Ωκεανό θα μπορούσαν να συμβούν και άλλες εκρήξεις, που θα συνοδεύονται από σύννεφα τοξικού αερίου.

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα θα μπορούσε να κάνει τα υπόγεια ύδατα σε όλο το νησί να γίνουν μη πόσιμα, ενώ θα μπορούσε να ακολουθήσει και όξινη βροχή.

Επίσης, ένας νέος κρατήρας στο ηφαίστειο των 900 μέτρων, άνοιξε τη Δευτέρα μετά από τον σεισμό των 3,8 Ρίχτερ.

Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ή τραυματισμοί και μια θαλάσσια ακτίνα δύο ναυτικών μιλίων γύρω από την περιοχή έχει κλείσει για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ζημιά.

Ένας αγρότης είπε στο The Guardian: «Το ηφαίστειο μπορεί να μην μας σκοτώσει άμεσα, αλλά θα κάνει πολλούς από εμάς να χρεοκοπήσουν».

A volcanic eruption on the Spanish Canary Island of La Palma sent lava shooting into the air https://t.co/zHtAdff0Js

Keywords
Τυχαία Θέματα