Εκατοντάδες συλλήψεις ανηλίκων τον Σεπτέμβριο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το πρόβλημα τής παραβατικότητας των ανηλίκων, που ολοένα και διογκώνεται, φαίνεται ξεκάθαρα από τα τελευταία στοιχεία, τα οποία δημοσιοποιεί η Ελληνική Αστυνομία. Μέσα σε μόνον έναν μήνα, τον Σεπτέμβριο, σε ολόκληρη τη χώρα οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 1.353 ανηλίκων, οι οποίοι εμπλέκονται σε περισσότερες από χίλιες υποθέσεις.
Μεταξύ άλλων συνελήφθησαν:

86 για πρόκληση σωματικών βλαβών,17
για βιασμό ή προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιόν τους, πορνογραφία ανηλίκων,242 για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και της οδικής ασφάλειας,28 για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων,75 για εξαρτησιογόνες ουσίες,292 για εγκλήματα κατά ιδιοκτησίας (κλοπές, ληστείες),2 για αρπαγή ανηλίκων,7 για εγκληματική οργάνωση, 8 για απείθεια και 4 για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων,9 για πλαστογραφία, 4 για εμπρησμό και16 για απειλή.

Η πλειονότητα των συλλήψεων καταγράφηκε στην Αττική, όπου μεταξύ άλλων συνελήφθησαν:

33 για πρόκληση σωματικών βλαβών,10 για βιασμό ή γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιόν τους, πορνογραφία ανηλίκων,12 για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και της οδικής ασφάλειας,13 για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων,19 για εξαρτησιογόνες ουσίες,147 για εγκλήματα κατά ιδιοκτησίας (κλοπές, ληστείες).

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ η παραβατικότητα των ανηλίκων είναι ένα θέμα που προβληματίζει ιδιαίτερα την Αστυνομία, αλλά εκτός από την καταστολή χρειάζεται το φαινόμενο να αντιμετωπιστεί από ολόκληρη την κοινωνία σε επίπεδο πρόληψης.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΑιγάλεω: Επίθεση με μαχαίρι 16χρονη για να τη ληστέψουνΓλυφάδα: Οι νεαροί με τις πλαστές πινακίδες, τα κινητά και τους σουγιάδεςΗράκλειο: 24χρονος εισέβαλε με μπαλτά σε βενζινάδικο και άρπαξε τις εισπράξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκατοντάδες, Σεπτέμβριο,ekatontades, septemvrio