Έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού με εκρηκτικά έκοψε στα δύο τη μόνη γέφυρα που συνδέει Ρωσία-Κριμαία

Σε έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά φορτηγού αποδίδεται από τις ρωσικές αρχές η φωτιά και η συνακόλουθη κατάρρευση μέρους της Γέφυρας Κερτς, στην χερσόνησο της Κριμαίας που είναι και η μόνη που την συνδέει με τα εδάφη της Ρωσίας.

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τρία άτομα, εκτιμάται πως ήταν επιβαίνοντες σε όχημα που ήταν πάνω στην γέφυρα την ώρα της έκρηξης.. 

Η στρατηγική

σημασία της γέφυρας εν καιρώ πολέμου είναι μεγάλη καθώς αποτελεί βασική οδό για την μεταφορά στρατιωτών και πολεμικού υλικού από την Ρωσία στην Κριμαία και από εκεί στην Νότια Ουκρανία. 

Κατά συνέπεια η ζημιά είναι ανυπολόγιστη σε αυτή τη φάση όχι μόνο οικονομικά αλλά και σε  ό,τι αφορά τα πολεμικά σχέδια του Κρεμλίνου. Προβλήματα όμως εκτιμάται πως θα αντιμετωπίσουν και οι κάτοικοι της περιοχής λόγω πιθανών καθυστερήσεων στην αποστολή πετρελαίου και βασικών αγαθών.

Η γέφυρα, μήκους 19χλμ. εξυπηρετούσε, όπως αναφέρει το Reuters, οχήματα και τρένα και τα δύο τμήματα που κατέρρευσαν αποτελουν μέρος του αυτοκινητόδρομου σε ένα από τα δύο ρεύματα. 

Η κυκλοφορία φυσικά έχει διακοπή στο ένα ρεύμα ενώ τα δρομολόγια των τρένων θα αρχίσουν ξανά μετά τις 8 το βράδυ απόψε. 

The scale of the destruction of the Crimean bridge. pic.twitter.com/mG8W51XdaX

— NEXTA (@nexta_tv) October 8, 2022

⚡️ Another video of the explosion on the #Crimean

Keywords
Τυχαία Θέματα