ΕΛ.ΑΣ: Λιποθυμικά επεισόδια, εντάσεις και προσαγωγές την πρώτη μέρα των ανοικτών τραπεζών

Στα πλαίσια της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνει η χώρα μας, η Ελληνική Αστυνομία χρησιμοποίησε 3.000 αστυνομικούς στην Αττική και 5.000 στην υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε απρόβλεπτο περιστατικό έξω από τις τράπεζες. Σε κάποιες μάλιστα περιοχές της Δυτικής Αττικής, χρησιμοποιήθηκαν επιπλέον τέσσερις αστυνομικοί της ΥΜΕΤ.

Για την πρώτη μέρα των 355 ανοικτών
υποκαταστημάτων, στην Αττική, χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο του σχεδιασμού ασφαλείας, 105 περιπολικά της Άμεσης Δράσης με 200 αστυνομικούς, 100 ομάδες ΔΙ.ΑΣ. με 400 αστυνομικούς, 15 ζευγάρια της ομάδα «Ζ», 50 συμβατικά περιπολικά της Ασφάλειας με 100 αστυνομικούς, περίπου 800 αστυνομικοί των πεζών περιπολιών μετατράπηκαν σε μόνιμους «σκοπούς» έξω από κάθε τράπεζα. Η εικόνα εκείνης της μέρας περιλάμβανε πρόσκαιρες εντάσεις, λεκτικά επεισόδια, μερικές λιποθυμίες και φυσικά μεγάλη ταλαιπωρία για ηλικιωμένους πολίτες και εργαζόμενους.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως αστυνομικοί εντόπισαν στην Πλατεία Νέας Σμύρνης αυτοκίνητο που κινούνταν ύποπτα σε υποκατάστημα τράπεζας. Το όχημα ακινητοποιήθηκε και οι τέσσερις Ρομά επιβάτες του οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου όπως προέκυψε ήταν σεσημασμένοι για απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων. Αντίστοιχη προσαγωγή έγινε και στην Καλλιθέα και όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να διασταυρωθούν τα στοιχεία τους.

Στα Χανιά συνελήφθησαν δύο γυναίκες ηλικίας 52 και 48 χρόνων, γιατί το πρωί της περασμένης Δευτέρας, μπήκαν στο σπίτι 63χρονης και άρπαξαν κοσμήματα αξίας 500 ευρώ, ενώ δύο μέρες νωρίτερα είχαν κάνει το ίδιο στο σπίτι 54χρονης αποσπώντας και από εκεί κοσμήματα αξίας 4.500 ευρώ.

Την Τετάρτη οι αστυνομικοί συνέχισαν τις συσκέψεις προκειμένου να συζητηθούν σχέδια για την αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων, όπως είναι οι «ομηρίες» πολιτών και οι απειλές αυτοχειρίας.

Πρώτιστο βέβαια μέλημα των αστυνομικών είναι η παροχή βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες πολιτών. Στο πλαίσιο παροχής βοηθείας δόθηκε και ο δεύτερος αριθμός επικοινωνίας των πολιτών με την αστυνομία, στον αριθμό 11188 του Cyber Alert της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο θα λειτουργήσει στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και θα υποδέχεται καταγγελίες για προβλήματα των πολιτών.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα