Ένα κινητό πλυντήριο, μια συνεργασία που δίνει νόημα στην έννοια του αυτοσεβασμού

Τώρα πιο πολύ από ποτέ θα πρέπει όλοι μας να είμαστε δίπλα σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Σε αυτούς του δύσκολους, αλλά και πρωτόγνωρους καιρούς που μας έκανε να ζήσουμε η πανδημία του κορονοϊού, υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας, οι οποίοι στερούνται ακόμα και τα βασικότερα, όπως η πρόσβαση σε καθαρά ρούχα.

Για την ακρίβεια, πάνω από 20.000 συμπολίτες μας, ζουν σε συνθήκες αστεγίας. Και ειδικά σε μια τέτοια εποχή που η προσωπική υγιεινή είναι σημαντικότερη από ποτέ, το να μπορεί κάποιος να φορέσει ένα καθαρό ρούχο αποτελεί θέμα υψίστης σημασίας.

Το Αriel, ως κορυφαία μάρκα

στην κατηγορία των απορρυπαντικών στην Ελλάδα, πρεσβεύει ότι η καθαριότητα είναι ουσιώδης ανάγκη κάθε ανθρώπου και άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζει έμπρακτα εδώ και τέσσερα χρόνια το έργο της Ithaca - του πρώτου Κινητού Πλυντηρίου Ρούχων για Άστεγους στην χώρα μας.

Από το 2016, η Ithaca μαζί με το Ariel έχουν εξυπηρετήσει 5.500 άστεγους συνανθρώπους μας, πλένοντας πάνω από 70.000 κιλά ρούχων. Τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, το Αriel είναι και πάλι δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη, στηρίζοντας το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων που δημιουργήθηκε ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού για τους ανθρώπους που δεν έχουν στέγη.

Προχώρησε στην προσφορά απορρυπαντικών προϊόντων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες πλυσίματος ρούχων των άστεγων φιλοξενούμενων του κέντρου, ενώ ένωσε και πάλι τις δυνάμεις του με την Ithaca, η οποία προσφέρει τεχνογνωσία και ανθρώπινο δυναμικό ώστε να λειτουργούν καθημερινά οι χώροι πλυντηρίων της δομής.

Το να καταφέρουν να ξαναβρουν αυτοί οι άνθρωποι την Ιθάκη τους, είναι άλλωστε και ο βασικός στόχος της δράσης του Ithaca Laundry από το 2016, όταν και βγήκε για πρώτη φορά στους δρόμους. Μέσω της δωρεάν παροχής των υπηρεσιών του αποσκοπούσε και αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής των αστέγων, καθώς και στην αύξηση της αξιοπρέπειας και του αυτοσεβασμού τους. Κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Όχι μόνο για τη δεδομένη στιγμή, αλλά για κάθε στιγμή.

Με την κρίση του κορονοϊού να μην έχει σαφή χρονικό ορίζοντα για το πόσο θα κρατήσει, οι άνθρωποι πίσω από το Ariel, σε στενή συνεργασία με την ομάδα της Ithaca, είναι και θα παραμείνουν στο πλευρό των άστεγων συμπολιτών μας και θα συνεχίσουν την προσπάθεια προς επίτευξη του τελικού στόχου. Κάθε άστεγος συνάνθρωπός μας να έχει πρόσβαση σε καθαρά ρούχα, ειδικότερα τώρα που η προσωπική υγιεινή είναι σημαντικότερη από ποτέ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η P&G, η εταιρεία που “μπαίνει” κάθε μέρα σπίτι μας με τα γνωστά και αγαπημένα προϊόντα της, δεν θα μπορούσε να λείπει από την προσπάθεια στήριξης της κοινωνίας, τη δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο που διανύουμε.

Μαζί με τα προϊόντα Always, Ariel & Fairy, ενίσχυσε μέσω δωρεάς στο Υπουργείο Υγείας τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα σε τοπικούς φορείς και οργανισμούς που σκοπό έχουν την προστασία και φροντίδα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καλύπτοντας ανάγκες σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής και οικιακής φροντίδας για περισσότερους από 35.000 συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, ειδικά τώρα λόγω της πανδημίας.

Με μια συνολική συνεισφορά άνω των 300.000 ευρώ, η P&G και τα εμβληματικά της προϊόντα μέσα από τις παραπάνω δράσεις, συνδράμουν στην προσπάθεια ανακούφισης των έκτακτων αναγκών στη χώρα μας και βρέθηκαν δίπλα σε ανθρώπους που τώρα, περισσότερο από ποτέ, το έχουν ανάγκη.

Κι αυτό είναι ένα από τα πιο ευχάριστα νέα, σε μια δυσάρεστη περίοδο που βιώνει η χώρα μας, αλλά και ο πλανήτης.

#forceforgood #podforgood

Keywords
Τυχαία Θέματα